Linkuri accesibilitate

ONG-urile l-au convins pe Nicușor Dan: parada Pride 2021 va avea loc pe Calea Victoriei


Bucharest Pride 2018
Bucharest Pride 2018

Parada Bucharest Pride 2021 va fi organizată pe Calea Victoriei, pe 14 august, așa cum ceruseră inițial organizatorii. Evenimentul paralel „Străzi deschise”, care încurca ipotetic manifestarea, va fi suspendat pe perioada manifestației.

Primăria Municipiului București a anunțat că a ajuns la o înțelegere cu asociația Accept, în privința organizării „Bucharest Pride” 2021.

Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice din București a aprobat, luni, organizarea de Asociația ACCEPT a marșului „Bucharest Pride” 2021 pe Calea Victoriei în data de 14 august, cu un număr maximum 500 de persoane.

Decizia vine după ce, la finalul săptămânii trecute, asociația ACCEPT a organizat un protest în fața Primăriei Capitalei pentru că cererea inițială îi fusese respinsă pe motiv că asociația care susține drepturile comunității LGBTI+ voia organizarea evenimentului într-un spațiu în care era deja un altul și cu un număr de participanți care încălca prevederile legate de combaterea Covid-19.

Protestul asociației ACCEPT față de decizia Primăriei Capitalei de respingere a cererei de organizare a Bucharest Pride 2021 pe 14 august, pe Calea Victoriei.
Protestul asociației ACCEPT față de decizia Primăriei Capitalei de respingere a cererei de organizare a Bucharest Pride 2021 pe 14 august, pe Calea Victoriei.

În paralel, reprezentanții Primăriei Capitalei au dispus suspendarea evenimentului „Străzi deschise” și a solicitat Asociației ACCEPT ca, pe toată perioada desfășurării marșului, să respecte dispozițiile legale în vigoare, inclusiv cele privind măsurile de prevenire și combatere a pandemiei.

A fost pentru prima dată în ultimii 15 ani când reprezentanții comunității LGBTI+ au avut probleme cu autoritățile locale în privința organizării evenimentului care se înscrie într-o suită la nivel mondial.

În timp ce cererea ACCEPT a fost respinsă, solicitarea Noii Drepte fusese acceptată.

  • 16x9 Image

    Oana Despa

    A lucrat mai bine de 20 de ani în televiziune unde a fost reporter specializat pe domeniul Justiției sau a condus secții de Investigații. A produs una dintre emisiunile de impact despre devalizarea României după 1989 - România furată. În prezent este pasionată de alfabetizare media și combaterea dezinformării.

XS
SM
MD
LG