Linkuri accesibilitate

„Bucharest Pride” şi „Marşul Normalităţii” se desfăşoară sâmbătă în Capitală


„Bucharest Pride” şi „Marşul Normalităţii” se desfăşoară sâmbătă în București
„Bucharest Pride” şi „Marşul Normalităţii” se desfăşoară sâmbătă în București

În București au loc pe 29 iunie două manifestații: „Bucharest Pride” - al comunității LGBTQIA+ și „Marşul Normalităţii”, al persoanelor care se opun căsătoriilor persoanelor de același sex.

„Marşul Normalităţii” are loc, sâmbătă, de la ora 12:00, în Piaţa Victoriei, organizat de Asociaţia „Noua Dreaptă” cu autorizație de la Primăria Capitalei.

De asemenea, Asociaţia „ACCEPT” organizează, după câteva ore, între orele 17:00 - 20:30, un marş pentru promovarea toleranţei şi diversităţii.

Oamenii sunt chemaţi la „Marșul Normalității” ca să susţină „familia naturală întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie, unica familie pe care o considerăm deplină şi echilibrată încă de la întemeiere, fiind celula de bază a societăţii umane şi căminul generaţiilor viitoare”, arată un mesaj pe Facebook al organizatorilor.

Traseul manifestației este Piaţa Victoriei - Bulevardul Lascăr Catargiu - Piaţa Romană - Bulevardul Magheru - Bulevardul Nicolae Bălcescu - Piaţa Universităţii - Bulevardul I. C. Brătianu - Strada Halelor - Splaiul Independenţei - Dealul Patriarhiei.

La rândul său, „Bucharest Prinde” va avea loc pe traseul Calea Victoriei - bulevardul Regina Elisabeta - Piaţa Universităţii, transmite Asociația „ACCEPT”. Începând cu ora 17.30 se va restricţiona traficul pe Calea Victoriei, segmentul cuprins între Piaţa Victoriei şi strada Frumoasă.

„Bucharest Pride abordează nevoia urgentă de recunoaștere legală și protecție a tuturor familiilor formate din persoane de același sex și va transmite un mesaj din partea societății: We are ready. Suntem pregătiți pentru o Românie în care persoanele LGBTQIA+ și familiile lor sunt văzute, recunoscute și protejate. Adoptarea unor legi care să răspundă acestor nevoi reale nu mai suportă amânare”, arată un comunicat al Asociației ACCEPT.

25 de membrii ai misiunilor diplomatice şi ai organizaţiilor internaţionale din Bucureşti îşi exprimă public sprijinul pentru Bucharest Pride 2024, transmite News.ro.

„Acest eveniment celebrează diversitatea, vizibilitatea, rezilienţa şi demnitatea comunităţii LGBTIQ+ din România”, arată un mesaj publicat pe site-ul Ambasadei SUA la Bucureşti.

Jandarmeria Capitalei a anunțat că va asigura măsurile de ordine publică şi protecţia participanţilor la cele două evenimente.

„Jandarmeria Capitalei recomandă persoanelor care vor participa la aceste adunări publice, dar şi celorlalţi cetăţeni să manifeste înţelegere faţă de măsurile luate, să adopte un comportament civilizat, să respecte indicaţiile jandarmilor, să evite conflictele de orice natură şi să anunţe cea mai apropiată patrulă de jandarmi, dacă observă persoane care au un comportament antisocial", transmite Jandarmeria, potrivit Agerpres.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG