Linkuri accesibilitate

Fenomen alarmant în București: număr uriaș de clădiri cu risc seismic în zonele protejate


Bucureștiul are un număr uriaș de clădiri cu risc seismic în zonele protejate
Bucureștiul are un număr uriaș de clădiri cu risc seismic în zonele protejate

La un seism mai puternic, Centrul Vechi ar putea deveni un adevărat pericol, pentru că majoritatea clădirilor sunt pline de fisuri, iar starea lor este foarte fragilă, relatează Știrile ProTV. Multe instituții publice funcționează în clădiri care ar avea probleme în cazul unui cutremur, cum e cazul Instituției Prefectului Ilfov.

Experții Băncii Mondiale estimează că în jur de 20.000 de clădiri din Capitală ar fi vulnerabile în fața unui seism puternic. Administrația pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic are date doar pentru aproximativ 2.500 dintre ele.

Aproape 400 de clădiri sunt încadrate în categoria risc seismic 1, cel mai grav. Multe dintre ele sunt locuite.

Administrația pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic are obligația de a evalua toate clădirile cu risc seismic până în 2025.

Citește mai mult pe Știrile ProTV.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG