Linkuri accesibilitate

Bucureștiul ar putea avea un nou aeroport în 2024


Aeroportul ar putea fi deschis în 2024 pentru zboruri și operațiuni cargo
Aeroportul ar putea fi deschis în 2024 pentru zboruri și operațiuni cargo

Compania românească South Development Group (SDG) a anunțat semnarea unui acord cu Trillium Fund pentru dezvoltarea aeroportului Constantin Brâncuși în sudul Bucureștiului, potrivit site-ului specializat în aviație link către BoardingPass.ro.

Potrivit dezvoltatorului, acordul a fost semnat recent cu fondul Trillium, fond din fac parte companiile Surbana Jurong Capital (Singapore), Mitsubishi Corporation (Japonia) și Changi Airport International (Singapore).

Surbana Jurong Private Ltd este o companie de consultanță guvernamentală din Singapore care se concentrează pe infrastructură și dezvoltare urbană.

În același anunț, South Development Group afirmă că noul aeroport care va fi situat în sudul Bucureștiului ar urma să fie deschis în 2024 pentru zboruri și operațiuni cargo.

Proiectul aeroportului „Constantin Brâncuși" este unul controversat. În septembrie 2019, el a fost anunțat de ministrul Economiei de atunci, Nicolae Bădălău.

În octombrie ar putea începe lucrările la Aeroportul Constantin Brâncuși ce se va întinde pe 2.500 de hectare. Este un aeroport privat, iar Ministerul Economiei, alături de alte multe ministere, își vor aduce contribuția la această investiție. Instituția pe care o conduc va contribui la construirea unei stații de putere de 350 de megawați. Se vor implica și firme românești, dar, de asemenea, și autoritățile județene ar putea avea o contribuție", a scris Niculae Bădălău pe pagina sa de Facebook, la vremea respectiva.

Conform proiectului prezentat în 2019, noul aeroport nu trebuia să fie doar un simplu aeroport ci un mic oraș care include spații de entertainment, centru medical și zona rezidențială, potrivit clipului de prezentare. În ceea ce privește aeroportul în sine, acesta trebuia dezvoltat pe o suprafață de 800 de hectare în trei faze.

După finalizarea primei faze capacitatea acestuia ar fi de 10 - 12 milioane de pasageri anual iar după finalizarea următoarei faze de construcție dublu. Într-un final, aeroportul ar putea avea o capacitate de procesare de 35 de milioane de pasageri, o pistă principală de 4000 m și una secundară de 2500 m, cu posibilitatea de a fi extinsă.

XS
SM
MD
LG