Linkuri accesibilitate

Budapesta dă 19,5 milioane de euro pentru Arhiepiscopia Catolică din Alba Iulia


Viktor Orban a propus o strategie de dezvoltare a Transilvaniei până în 2030
Viktor Orban a propus o strategie de dezvoltare a Transilvaniei până în 2030

Premierul ungar Viktor Orbán s-a întâlnit la Mănăstirea Carmelitană din Budapesta cu arhiepiscopul romano-catolic de AlbaIulia, György Jakubinyi, pentru a discuta despre vizita Papei Francisc la Şumuleu Ciuc, prevăzută pentru începutul lunii iunie.

În acest context șeful guvernului de la Budapesta și înaltul prelat catolic au vorbit și despre păstrarea identităţii comunităţilor maghiare din România şi despre investiţiile importante din punctul de vedere al practicării religiei.

Potrivit cotidianului de limbă maghiară Kronika, Budapesta a anunțat cu acest prilej că a alocat 19,5 milioane de EUR pentru Arhiepiscopia Romano-Catolică de Alba Iulia, pentru funcționare și realizarea unor investiții. Din aceste fonduri se vor distribui sume și pentru extinderea Universității Sapientia din Oradea

Potrivit MTI va exista o cooperare strânsă între Guvernul Ungariei și Arhiepiscopia romano-catolică de Alba în vederea desfășurării fără probleme a vizitei Papei la Șumuleu Ciuc. În acest sens Guvernul Ungariei va aloca fonduri, mai precizează agenția ungară fără a da mai multe detalii.

Guvernul Orban a alocat peste 100 de milioane de euro în 2018 prin diferite organizații neguvernamentale în folosul comunității maghiare din Transilvania.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Abonează-te la
„3 minute” de la Europa Liberă

Luni – vineri, scurt și cuprinzător

XS
SM
MD
LG