Linkuri accesibilitate

Bulgaria are un guvern interimar. Alegeri parlamentare, pe 27 octombrie


Președintele bulgar Rumen Radev (dreapta) se întâlnește cu prim-ministrul interimar Dimitar Glavcev.
Președintele bulgar Rumen Radev (dreapta) se întâlnește cu prim-ministrul interimar Dimitar Glavcev.

Președintele Rumen Radev a acceptat cabinetul propus de premierul interimar Dimitar Glavcev, oferind Bulgariei - afectate de sărăcie și corupție - un guvern interimar, după șapte rânduri de alegeri în doar trei ani.

După ce a acceptat lista de miniștri a lui Glavcev pe 26 august, Radev a spus că va semna un decret pe 27 august pentru a stabili data alegerilor parlamentare pentru data de 27 octombrie.

Radev a fost forțat să facă această mișcare după ce politicienii nu au reușit de trei ori să alcătuiască un guvern de coaliție în urma alegerilor din iunie.

Glavcev a fost numit prim-ministru interimar după prăbușirea guvernului, în martie, în circumstanțe similare.

Alegerile parlamentare din Bulgaria, care erau programate pentru 20 octombrie, au fost amânate pe termen nelimitat după ce președintele Rumen Radev a refuzat să semneze un decret prin care să aprobe formarea unui guvern interimar.

Radev a fost nemulțumit de decizia pe care a luat-o premierul nominalizat chiar de el pentru șefia interimară a guvernului, Gorița Grancearova-Kojareva, de a-l menține pe Kalin Stoianov la conducerea ministerului de interne.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI
  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG