Linkuri accesibilitate

Cîțu: PSD a crescut datoria publică cu 75 de miliarde de lei


MInistrul Finanțelor, Florin Cîțu, a acuzat, duminică, citat de Mediafax, că ”risipa și furtul din banul public făcut de PSD a adăugat la datoria publică 75 de miliarde lei în acești trei ani” și că guvernarea ”toxică” a social-democraților a avut intenția să ducă România cât mai departe de UE și zona euro.

”Să nu uitam ce a însemnat guvernarea toxica PSD:

- creșterea dobânzilor de la 0.8% la peste 5%. Asta în timp ce în restul Europei dobânzile scădeau.
- trecerea de la deflație la cea mai mare rata a inflației din UE
- cel mai mare deficit bugetar din UE. În UE sunt astăzi 12 țări cu surplus bugetar printre care și Grecia.
- creșterea deficitului comercial. Importam mai mult decat exportam.
- creșterea defictiului de cont curent.

Risipa și furtul din banul public făcut de PSD a adăugat la datoria publică 75 de miliarde lei în acești trei ani. Partea proastă este că 65 de miliarde lei trebuie plătiți de guvernarea 2020-2024. Mai simplu toți indicatorii macro care sunt folosiți pentru a testa sănătatea unei economi s-au înrăutățit. Toți”, a scris pe Facebook Florin Cîțu.

El a precizat că aceștia sunt și indicatorii care sunt luați în calcul atunci când se analizează oportunitatea trecerii la moneda euro.

”Guvernarea PSD a îndepărtat Romania de acest obiectiv. Este evident că PSD a avut intenția să duca Romania cât mai departe de UE și zona euro”, a adăugat ministrul de Finanțe.

El a prezentat și măsurile PNL din ultimele trei luni, apreciind că dobânzile scad, moneda națională este stabilă, prețurile sunt stabile, investitorii au încredere.

Florin Cîțu susține că premierii și miniștrii de Finanțe din ultimii trei ani ar trebui chemați în fața comisiilor reunite ale Parlamentului pentru a explica situația economică în care se află România. ”Acum am tabloul complet al dezastrului lăsat în urma de guvernarea PSD”, a mai afirmat el.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG