Linkuri accesibilitate

Premierul respinge propunerea HoReCa de schimbare a pragului de infectare


România - Premierul Florin Cîțu
România - Premierul Florin Cîțu

Premierul Florin Cîţu refuză propunerea industriei HoReCa de schimbare a pragului privind infectările cu coronavirus în Capitală pentru a permite desfăşurarea unor activităţi economice.

„Nu iau în calcul aşa ceva. În acest moment, şi am spus atunci când am relaxat condiţiile, am spus foarte clar că depinde doar de noi să rămânem cu numărul de persoane infectate scăzut, sub 3 la mie. Am văzut că foarte mulţi dintre cetăţeni s-au relaxat, nu se mai poartă mască în spaţiul public şi acum plătim preţul acestei relaxări premature. Vin şi, de fiecare dată când am ocazia, vă spun: dacă vrem să rămână deschise şi restaurante şi alte activităţi economice, trebuie să păstrăm exact aceste condiţii: în spaţiul public să păstrăm mască, distanţare socială, dezinfectant. Ştiţi foarte bine că au fost foarte multe cazuri în care Poliţia a venit şi a dat amendă. În cluburi, de exemplu, a fost un caz în care a dat amendă 6.000 de lei. La câteva zile, acelaşi club avea aceaşi problemă", a declarat Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă, la finalul şedinţei de Guvern.

Premierul a făcut un apel la respectarea condițiilor minime impuse în prezent și a spus că atâta vreme cât nici măcar acestea nu sunt respectate nu se poate vorbi de alte relaxări.

Capitala se apropie din nou de o rată de infectare cu coronavirus de 3 la mie, de la care nu se mai pot desfăşura activităţi în domeniul HoReCa.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG