Linkuri accesibilitate

CĂLIN POPESCU UITĂCEANU


Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu

Hotărât lucru, Călin Popescu Tăriceanu a intrat în anul morții. În anul morții lui politice. De la 4,11% i se trage, în principal. Înfrângerea de la europarlamentare l-a dat literalmente peste cap.

Trendul e descendent și omul nu-și mai revine. Se tot duce la vale și se agață ca înecatul de pai. Când nu-l găsește, îl inventează. Ideea că ar putea să nu mai prindă un loc nici măcar în Parlamentul României îl zăpăcește. În lipsa unei călduțe puneri la adăpost, DNA îl așteaptă la cotitură. Doar imunitatea prezidențială l-ar pune sigur la adăpost pentru cinci ani de zile. Vrea să fie președinte. Dar alianța care-l ține pe scaunul din fruntea Senatului e ca mariajul dintre un elefant și un șoricel. ALDE e șoricelul. I s-a spus că nu se poate. Degeaba. Deși inginer, Tăriceanu nu înțelege că 4,11%, cât a obținut ALDE la ultimele alegeri, e mult mai puțin decât 22,36%, cât a obținut PSD. A început să iasă la drumul mare și să spună prostii la foc automat.

Poate că știți, dacă nu vă spun eu acum, Călin Popescu Tăriceanu are o problemă: pare inteligent! Iar inteligența nu-l dă afară din casă. Asta era părerea tatălui vitreg, Amedeo Lăzărescu, despre fiul și mai vitreg. Bun, asta este, de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere. Însă, din când în când, Tăriceanu își lasă slobodă prin târg lipsa de inteligență. Și atunci e prăpăd. Ultima sclipire de inteligență a fost un panseu financiar-contabil cu care și-a început săptămâna. „Bugetul pe anul acesta a fost construit nerealist”. O ditamai ghiulea aruncată în grădina PSD și în celula lui Liviu Dragnea, cum că el ar fi făcut nenorocirea aia de buget. Însă lui Tăriceanu i-a ieșit din cap, dacă i-o fi intrat, că a participat la nașterea nefericitului buget. În 25 ianuarie 2019, sub titlul „Cu cifrele pe masă. Viitorul arată bine!”, pușcăriașul de azi, Liviu Dragnea, lansa pe internet o fotografie în care apar Călin Popescu Tăriceanu, Liviu Dragnea, Niculae Bădălău, Darius Vâlcov, Daniel Chițoiu și Orlando Teodorovici. Viitorul arata bine, chiar și cu uitucul Uituceanu cot la cot cu pușcăriașul Liviu. Circul a precedat rectificarea bugetară. ALDE a amenințat cu plecarea din guvern. Pe bună dreptate, s-a vorbit despre șantaj și despre câinele care nu plecă de la măcelărie. Bugetul a fost rectificat după pohta ce-a pohtit PSD, ALDE și-a înghițit lacrimile de crocodil și nu s-a lăsat dus de la ciolanul puterii.

Uităceanu-Tăriceanu n-a scăpat prilejul să se mai dea odată în stambă. S-a umflat orzul în el. S-a dat mai rotund ca broasca umflată cât un bou, înainte să plesnească. „Pentru mine și pentru colegii mei nu funcțiile în Guvern sunt importante. Nici pe mine președinte al Senatului, că am auzit că sunt critici care consideră că ALDE nu dorește să iasă de la guvernare că eu am să îmi pierd funcția de președinte al Senatului. Complet greșit. Nu vreau să fac parte dintr-o guvernare impotentă.”

Guvernare impotentă? Să nu-ți crezi urechilor. Dăncilă impotentă? Păi ce-ți spune toată lumea de vreo doi ani încoace? Acum a aflat bărbatul ce știa tot satul? Da’ până acuma ce-a făcut, domnu’ Uităceanu? N-a făcut parte din guvernul impotent? Atât de impotent că nici cu viagra nu mai este în stare funcționare. Da’ să nu vorbim de funie în casa spânzuratului! Călin file de neveste o dă pe pilde! „Am auzit și alte expresii de genul “câinele nu pleacă de la măcelărie”, vedeți proverbe savante din popor, eu vreau să îi anunț pe foarte mulți că colegii mei sunt vegetarieni”, a mai spus Uităceanu. Căline, Căline! Să înveți ce nu știai, domnule, sunt și javre vegetariene!

În interviul dat agenției Mediafax, Călin Popescu Uităceanu articulează la adresa Guvernului Dăncilă critici pe care opoziția nu le-a spus în doi ani de zile. Uitând un flecușteț. A fost parte în guvernul impotent. Mai mult, cum ipocrizia e mână-n mână cu oportunismul, mai acum un an avea altă părere despre Viorica: „Vă spun fără niciun fel de echivoc, o apreciez pe doamna Dăncilă pentru modul în care-şi duce la îndeplinire mandatul de prim-ministru”. Argumentul suprem: "Și doamna Renate Weber mi-a relatat în vorbe foarte frumoase prestația dnei Dăncilă, pe care și eu o apreciez, se vede ca are experiență europeană". Ei, dacă și Renate a spus! Dar, după părerea altor foști colegi, Viorica a reușit un singur lucru la Strasbourg: să facă umbră pământului. De aceea a și fost aleasă de Liviu Dragnea și pusă în fruntea guvernului, girat și de supusul Călin Popescu Uităceanu!

Opiniile exprimate de autor nu reprezintă neapărat punctul de vedere al Europei Libere

  • 16x9 Image

    Neculai Constantin Munteanu

    Neculai Constantin Munteanu (n. 16 noiembrie 1941, Pufeşti, Vrancea), jurnalist (de profesie economist) şi disident anticomunist din România, redactor la programul Actualitatea Românească la Radio Europa Liberă (1980-1994), ulterior colaborator extern.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG