Linkuri accesibilitate

17 cadre medicale și 10 pacienți, confirmați cu coronavirus la Spitalul Universitar București


Imagine generică

Douăzeci și șapte de persoane de la Spitalul Universitar de Urgență București, dintre care 17 sunt cadre medicale iar 10 sunt pacienți, au fost confirmate pozitiv la testul pentru noul coronavirus, transmit autoritățile care citează raportarea managerului SUUB.

De la nivelul SUUB s-au prelevat în total aproximativ 500 de probe biologice, iar pentru o parte dintre acestea (20%) se așteaptă rezultate.

Testarea a fost declanșată în 22 martie, la nivelul personalului medical și al pacienților, observându-se o creștere în dinamică a rezultatelor pozitive pentru aceste categorii din SUUB.

Odată cu creșterea numărului de cazuri pozitive a fost constatată o creștere semnificativă a cazurilor cu rezultat incert, precum și apariția unor rezultate pozitive la testul pentru noul coronavirus la pacienți și personal medical în cazul cărora rezultatul inițial a fost negativ.

Urmare a solicitării managerului spitalului, care a remarcat prin testare evoluția epidemiologică, Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București (DSPMB) a demarat o anchetă epidemiologică extinsă.

În urma anchetei s-au convenit măsuri urgente propuse de spital și avizate de DSPMB cu aplicare imediată, pentru a preveni răspândirea virusului.

Cei 10 pacienți au fost transferați, conform protocolului, către spitalele din Capitală care gestionează pacienți infectați cu noul coronavirus.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG