Linkuri accesibilitate

Scenariul fluturașilor otrăviți este reluat de PSD și în 2019. Liberalii dau în judecată partidul guvernamental


Ludovic Orban spune că nimeni până acum nu a folosit minciuni mai mari decât cele din fluturașii PSD distribuiți de Poșta Română
Ludovic Orban spune că nimeni până acum nu a folosit minciuni mai mari decât cele din fluturașii PSD distribuiți de Poșta Română

Liberalii dau în judecată PSD pentru că a distribuit pensionarilor fluturași prin intermediul Poștei Române în care sunt PNL este discreditat. Poșta Română a anunțat că are un contract comercial cu PSD și nu-și asumă conținutul mesajelor distribuite.

Liberalii au acuzat PSD că a pregătit fluturași anti-PNL, în care se afirmă că liberalii vor să reducă salariul minim pe economie și să oprească ajutoare pentru pensionari. Orban spune că a citit pe fluturași că „PNL vrea reducerea salariului minim pe economie, o minciună gogonată. PNL vrea creşterea salariului minim pe economie, dar în urma unei negocieri între patronate şi sindicate. De asemenea, spune o mizerie care este ceva care frizează o ticăloşie maximă, că PNL vrea să oprească toate ajutoarele pentru pensionari, pentru bolnavii de cancer şi pentru alte categorii vulnerabile. O asemenea minciună, nu a îndrăznit nimeni, niciodată să spună despre PNL”, a mai declarat Orban.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a prezentat, într-o conferință de presă, un protocol de colaborare între PSD și sindicatul Poștei Române. Liderul sindicatului, Matei Brătianu, fost deputat PSD, a trimis filialelor din țară ale Poștei Române, potrivit lui Orban, un anunț în acest sens.

Pe de altă parte, Poșta Română a precizat, pentru Hotnews, că are un contract comercial în derulare cu PSD pentru campania electorală.

Orban a dezvăluit că Matei Brătianu îi informa de sindicaliști că PSD va legifera condiții de muncă speciale pentru poștașii care muncesc de noapte și care merg pe jos.

Poșta Română a anunțat că și-a oferit serviciile de „distribuire a mesajelor” tuturor partidelor și candidaților independenți.

În răspunsul oferit presei, Poşta Română afirmă că distribuie materialele de promovare PSD pentru alegerile europarlamentare din acest an, pe baza unui contract comercial plătit. Modalitatea de distribuţie este stipulată în contractul dintre părţi şi este specifică serviciului POSTMESAGER PLUS. Valoarea contractului este de 925.000 lei care au fost deja virati companiei.

Contractul, așa cum a fost prezentat de liberali, ar însemna ca, până la alegeri, pensionarii să primească, odată cu talonul de pensie, și un pliant publicitar din partea partidului guvernamental.

Cei de la PSD au mai apelat la Poșta Română pentru distribuirea de fluturași și în 2014, în campania pentru alegerea președintelui, când Klaus Iohannis a fost, de asemenea, denigrat. La vremea respectivă, Iohannis era prezentat în fluturașii distribuiți de PSD prin Poșta Română ca politicianul care ar urma să taie pensiile. În 2014, PSD a distribuit 4 milioane de fluturași otrăviți. Scenariul fluturașilor pentru pensionari se repetă la fiecare scrutin electoral, social-democrații și președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu (în 2007) fiind cei care au apelat la acest tip de diseminare a mesajului electoral.

În toate studiile legate de modul de vot la alegeri, pensionarii, în marea majoritate cei din mediul rural, apar ca fiind bazinul tradițional al social-democraților, încă din anii 90. La alegerile parlamentare din 2016, peste 60% dintre pensionari au votat cu PSD, potrivit unui studiu IRES.

XS
SM
MD
LG