Linkuri accesibilitate

Dan Alexe: „Candidatul nostru manciurian: Liviu Pleșoianu”


Liviu Plesoianu, deputat PSD, si-a anuntat candidatura la alegerile prezidentiale din 2019
Liviu Plesoianu, deputat PSD, si-a anuntat candidatura la alegerile prezidentiale din 2019

Carevasăzică, primul candidat PSD anunțat pentru alegerile prezidențiale este deputatul Liviu Pleşoianu, românul ce pare a iubi cel mai mult și peste toate Rusia și care, la rândul lui, este românul cel mai apreciat de către platforma rusească de propagandă Sputnik.

Pleșoianu, da, care în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei a pledat pentru o înțelegere și o apropiere colectivă de Rusia.

Pleșoianu mai este și cel care a spus că el are toate șansele să devină președintele României, pentru că astrologii prezic victoria unui Vărsător, iar el e născut în ianuarie.

Sigur, are Pleșoianu multe atuuri, precum protecția stelelor, sau a propagandei rusești, prin Sputnik, care-i consacră în permanență articole laudative, numindu-l “unul din oamenii politici ai noului val care au dovedit echilibru, profesionalism și originalitate”… mai ales după ce Pleșoianu a cerut expulzarea ambasadorului SUA.

Da, în august 2017 Pleșoianu ceruse "expulzarea ambasadorului SUA în Romania, Hans Klemm”, după ce ambasada criticase legile justiției dorite de Dragnea. A spus atunci Pleșoianu că ambasadorul SUA Hans Klemm a "jignit" poporul român" și că are un "tupeu inimaginabil".

Un personaj atât de bătăios stârnește, desigur, curiozitate, la fel cum stârnește curiozitate faptul că cele mai interesante lucruri pe care le putem afla despre el pe Internet provin de pe platforma rusească de propagandă Sputnik.

Acolo, precum în acel roman clasic despre propagandă și spălarea creierului Candidatul manciurian, acolo pe platforma Sputnik găsim din start, de la o primă căutare, că Pleșoianu e citat și menționat favorabil în nu mai puțin de 226 de articole. Pentru comparație, un rusofil și propagandist antioccidental notoriu precum teologul Bogdan Duca apare în doar 51 de articole Sputnik.

Munca în spatele candidaturii lui a început deja în urmă cu doi ani, prin crearea de grupuri Facebook precum Alături de Liviu Pleșoianu (40.000 membri) sau VOTEZ : LIVIU PLESOIANU , PREȘEDINTE ❗ (10.000 membri, cu spațiu înainte de virgulă, da). O majoritate a conturilor, pe ambele pagini, sunt false, cum o arată chiar și o verificare sumară.

Postările sunt de ordinul sutelor pe zi și arată așa (click pentru a mări):

Este evident că strategia care constă în a crea personajul Liviu Pleșoianu e identică cu cea aplicată chiar acum în Ucraina vecină, în perspectiva alegerilor prezidențiale de la sfârșitul lunii martie, care pot fi urmărite pe Europa Liberă. Și în Ucraina, Kremlinul le opune principalilor candidați, Petro Poroșenko și Iulia Timoșenko, care sunt oricum învrăjbiți, sumedenie de contracandidați, actori răsăriți din senin, ultranaționaliști sau exaltați religioși antioccidentali care predică apropierea de Rusia.

Ajunși aici, pentru coerență, putem să ne întrebăm pentru ce Liviu Pleșoianu, care este desigur ortodox afișat, promovează și astrologia în sprijinul candidaturii sale?

Ei bine, pentru că în strategia globală de subminare a ce a mai rămas dintr-o coeziune socială și identitate națională românească trebuie neapărat să intre religia și ocultismul și tot ce e mai irațional: astrologie, homeopatie, respingerea vaccinurilor, ura de occident, antisemitismul, distrugerea a tot ce e logic și care încă mai ține țesutul social al României împreună.

Încă un horoscop și un pelerinaj la moaște – încă o lovitură dată Occidentului! Votați Liviu Pleșoianu!...

XS
SM
MD
LG