Linkuri accesibilitate

Candidaturile la locale, validate luni de birourile electorale de circumscripție


Birourile electorale de circumscripţie urmează să constate, luni, rămânerea definitivă a candidaturilor pentru alegerile locale din 27 septembrie, după cum prefecții urmează să primească semnele electorale pentru imprimarea lor pe buletinul de vot.

Conform calendarului anunţat de Autoritatea Electorală Permanentă, birourile electorale de circumscripţie vor încheia un proces-verbal prin care se va constata rămânerea definitivă a candidaturilor.

Tot luni cel târziu, partidele politice, alianțele politice și alianțele electorale, candidații independenți, precum și organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale trebuie să solicite timpi de antenă pentru campania electorală.

Miza stabilirii definitive a candidaturilor este dată de reprezentarea la nivelul Biroului Electoral Central și de completarea birourilor electorale de circumscripţie cu reprezentanţii partidelor politice, organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale, ai alianțelor politice și ai alianțelor electorale neparlamentare, care vor fi făcute marți.

Campania electorală începe vineri şi se va încheia pe 26 septembrie, la ora 7,00.

La începutul acestei săptămâni urmează să fie aprobat ordinul comun al Ministerului Sănătăţii, Ministerului Afacerilor Interne şi Autorităţii Electorale Permanente privitor la regulile de protecţie sanitară care vor fi aplicate pe perioada campaniei electorale şi respectiv pe perioada exercitării dreptului de vot la alegerile locale, a anunţat premierul Ludovic Orban, citat de Agerpres.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG