Linkuri accesibilitate

Carantina a fost prelungită în Constanța pentru Crăciun și Anul Nou


Carantina a fost prelungită în Constanța pentru încă 14 zile, astfel că locuitorii orașului vor petrece și Crăciunul, și Anul Nou, cu restricții de deplasare.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a prelungit, pentru încă 14 zile, carantina în orașul Constanța și astfel locuitorii municipiului vor rămâne în carantină pentru tot restul lui 2020.

Propunerea de prelungire a carantinării a fost votată joi de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța iar ordinul a fost semnat de Raed Arafat, șeful DSU, și intră în vigoare începând cu 18.12.2020, ora 20:00.

Toate restricțiile în privința deplasării sau organizării de eveniment rămân în vigoare, iar masca purtată astfel încât să acopere nasul și gura rămâne obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit 5 ani.

Conform hotărârii, forţele de ordine şi celelalte instituţii de control vor intensifica controalele pentru verificarea motivului deplasării în interiorul zonei carantinate, respectarea măsurilor de protecţie sanitară, cât şi verificarea operatorilor economici referitor la îndeplinirea interdicţiilor impuse.

Constanța este în carantină din data de 20 noiembrie după ce rata de răspândire a coronavirusului a înregistrat valori ridicate.

Municipiul Constanța a intrat în carantină pe 20 noiembrie, la o rată de incidență de 9,35 cazuri la mia de locuitori, iar astăzi înregistrează o rată de infectare de 8,67 la mie, după o lună de restricții.

În judeţul Constanţa sunt în carantină zonală 12 localităţi - Ovidiu, Constanţa, Lumina, Mihail Kogălniceanu, Techirghiol, Valu lui Traian, Năvodari, Eforie, Cernavodă, Cumpăna, Târguşor şi Grădina, iar incidenţa cazurilor de infectare, pe judeţ, era, joi, de 5,95 la mia de locuitori.

XS
SM
MD
LG