Linkuri accesibilitate

Carantină impusă pentru o a doua comunitate din județul Galați


România, măsuri de carantină pe timpul perioadei de urgență
România, măsuri de carantină pe timpul perioadei de urgență

Autoritățile au impus carantină pentru o comunitate care locuiește într-o zonă a comunei Ivești din județul Galați, începând de marți dimineață, ca urmare a creșterii numărului de cazuri de coronavirus. Este a doua carantină impusă în Galați, după cea din comuna Cuca.

Prefectura a explicat că ordinul de instituire a carantinei zonale a comunităţii în comuna Iveşti este necesară pentru că incidenţa cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile este de 4,64 cazuri la 1.000 de locuitori.

Măsura se va aplica pentru locuitorii care domiciliază între străzile Vasile Alecsandri, Victor Ioan Popa și str. Pădurii aferente DJ 254 (str. Blăjerii de Sus) din comuna Ivești, jud. Galați, începând de marți, ora 05.00

În zona de carantină menționată se aplică în mod corespunzător toate interdicțiile și restricțiile stabilite în perioada stării de alertă, prevăzute în Legea nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările ulterioare și respectiv H.G. nr. 782 din 14.09.2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 septembrie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, modificată și completată cu Hotărârea de Guvern nr. 841 din 8 octombrie 2020.

Se stabilesc rute ocolitoare, după cum urmează: D.J. 255 Izvoarele - Slobozia Conachi – Pechea - ieșire D.J. 251 - Costache Negri – Cudalbi – ieșire D.J. 254 - Grivița; D.J. 253 Umbrărești intersecție cu D.J. 254 B – Grivița.

Persoanele care locuiesc în zona de carantină, aflate în alte situații decât cele prevăzute la alin. 1, vor putea părăsi zona de carantină numai după ce obțin aprobarea scrisă, semnată de către șeful Centrului Județean pentru Coordonare și Conducere a Intervenției Galați, pe baza completării declarației pe proprie răspundere.

În toate spațiile publice, atât cele interioare cât și cele exterioare este obligatorie purtarea măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura. Intrarea-ieșirea persoanelor și vehiculelor în/din localitatea aflată în carantină se va efectua doar prin filtrele instituite de forțele de ordine din cadrul Ministerului Afacerilor Interne;

Este interzisă deplasarea persoanelor aflate în izolare sau carantină în afara domiciliului, reședinței, ori adresei declarate pentru izolare/carantină în comuna Ivești. Monitorizarea respectării acestei măsuri se va efectua permanent prin structurile Ministerului Afacerilor Interne

Este interzisă circulația persoanelor și a vehiculelor în intervalul orar 22.00 - 06.00; excepție fac bolnavii cronici aflați în evidențele unităților sanitare, femeile gravide, urgențele medicale.

XS
SM
MD
LG