Linkuri accesibilitate

Carantină instituită într-un cartier din Buzău


Carantină COVID 19

Doisprezece pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, proveniţi din focarul identificat în cartierul buzoian Poştă, au fost preluaţi de ambulanţe şi transportaţi la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, unitate desemnată de Ministerul Sănătăţii spital de suport COVID-19.

Între timp, cartierul Poștă din municipiul Buzău a fost pus sub carantină pentru 14 zile după ce 20 de persoane au fost confirmate pozitiv pentru infecție cu coronavirus. Cele aproximativ 2.000 de persoane care locuiesc în cartier vor fi aprovizionate de autorităţile locale cu alimente şi cu produse de strictă necesitate.

Din cei 12 pacienţi ajunşi la Râmnicu Sărat 4 sunt asimptomatici, iar 8 sunt simptomatici. Aceştia prezintă febră, tuse seacă şi vărsături. Sunt pacienţi cu o simptomatologie mai severă decât cea cu care ne-am confruntat până acum”, a declarat managerul Spitalului Municipal Râmnicu Sărat, Adrian Danielescu, potrivit news.ro.

Focarul de coronavirus din cartierul buzoian ar fi provenit de la un bărbat care de Paști a mers în județul Ialomița, în vizită la prieteni.

Potrivit Prefecturii Buzău, din cei 31 de contacţi direcţi ai pacientului de 41 de ani, confirmat la finalul săptămânii trecute, 19 teste au ieşit pozitive, 7 teste au ieşit negative, iar 5 au avut un rezultat incert şi vor fi retestaţi.

De asemenea, DSP Buzău efectuează anchete epidemiologice pentru identificare contactelor cazurilor confirmate, plasarea acestora în izolare şi testarea lor pentru coronavirus.

În cartierul pus sub carantină totală locuiesc 2.000 de oameni. Ei vor primi alimente și bunuri de strictă de la autoritățile locale.

Conform bilanțului prezentat duminică, județul Buzău avea cel mai mic număr de cazuri de infectare cu coronavirus, doar 21.

Citește și:

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Campionatul mondial al câinilor de salvare
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:54 0:00
XS
SM
MD
LG