Linkuri accesibilitate

Carnavalul de la Veneția, anulat din cauza temerii de răspândire a coronavirusului


Carnavalul de la Veneția se încheie cu două zile mai devreme.

Guvernatorul regiunii Veneto, Luca Zaia, a anunțat că, duminică, la miezul nopții, se va închide Carnavalul de la Veneția, în încercarea de a opri răspândirea coronavirusului.

Până pe 1 martie, şcolile şi universităţile vor fi închise, iar toate manifestaţiile vor fi anulate în regiunea Veneto.

În Veneto au fost înregistrate cel puţin 25 de cazuri de infecţie cu noul coronavirus

„Evenimentele aflate în desfăşurare vor decurge conform programului, dar, din această seară, este prevăzută închiderea Carnavalului de la Veneţia şi a tuturor manifestaţiilor, inclusiv cele sportive, până la 1 martie inclusiv”, a anunţat guvernatorul regiunii Veneto, Luca Zaia.

Carnavalul de la Veneţia atrage în fiecare an trei milioane de turişti, iar în mod normal ar fi trebuit să se închidă cu 40 de zile înainte de Paște, adică pe 25 februarie.

Decizia de a pune capăt festivalului mai repede, vine în contextul în care în regiunea Veneto au fost confirmate 25 de cazuri de coronavirus, dintre care două chiar în Veneția.

Cel mai mare număr de confirmări cu noul coronavirus este însă în Lombardia, inclusiv în capitala financiară a Italiei, Milano. Aici, au fost înregistrate peste 89 de cazuri, majoritatea în orașe mici din zona rurală, însă au fost raportate infecții cu coronavirus și în Milano și Torino.

5 lucruri despre coronavirusul din China
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:20 0:00

Primarul oraşului Milano a luat şi el decizia de închidere a cursurilor în şcoli şi universităţi pentru o săptămână.

Locuitorii celor două regiuni Lombardia și Veneto, situate în nordul Italiei, au fost rugați să stea în casă. Deja, 11 orașe au fost plasate în carantină.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Echipele de salvare montană din Bulgaria se bazează în mare măsură pe voluntari
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:19 0:00
XS
SM
MD
LG