Linkuri accesibilitate

Cătălin Denciu, medicul ars la Neamț, tratat la spitalul militar din Bruxelles


Medicul nemțean Cătălin Denciu este trimis la Bruxelles, cu o aeronavă militară.

Medicul Cătălin Denciu, de la Spitalul Județean Piatra Neamț, a fost transferat de la București către Spitalul Militar „Regina Astrid“ din Bruxelles, pentru tratament de specialitate. El a suferit arsuri grave pe circa 40% din suprafața corpului, după ce a încercat să salveze pacienții din flăcările care au cuprins sâmbătă seara secția ATI a spitalului.

Transferul medicului s-a realizat duminică dimineață, la ora 7.30, cu un avion C-27J Spartan al Forţelor Aeriene Române, în condiţii speciale, cu asistenţă medicală specializată asigurată, pe toată durata transportului, de o echipă militară și a SMURD, conform Ministerului Apărării.din cadrul Ministerului Apărării Naționale și SMURD București.

Medicii militari belgieni vor stabili, după finalizarea procedurilor de evaluare medicală, cum urmează să îl trateze pe medicul din Piatra Neamț.

Cătălin Denciu a fost rănit, alături de un alt medic și de două asistente medicale, în incendiul care a cuprins unul dintre saloanele de Terapie Intensivă de la Spitalul Județean Neamț, aflat în subordinea Consiliului Județean Neamț. Toți cei opt pacienți infectați cu Covid-19, aflați intubați în acel salon, și-au pierdut viața. Alți doi pacienți Covid-19 intubați în celălalt salon al secției ATI au murit în timp ce așteptau să fie transferați către Iași. În total, numărul victimelor s-a ridicat la 10 persoane.

Cătălin Denciu a fost coleg de facultate cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru „Suntem și prieteni, colegi de facultate, își face meseria după cum am văzut și în această seară, încercând să salveze pacienți”, a spus Tătaru.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG