Linkuri accesibilitate

Cătălin Predoiu: Am creat un front instituțional împotriva crimei organizate


Ambasadorul american Adrian Zuckerman și ministrul Cătălin Predoiu

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a anunțat crearea unui front instituțional împotriva crimei organizate care începe să dea rezultate, prin faptul că „încep să cadă clanuri de interlopi".

Am creat pe parcursul lunilor precedente un front instituțional împotriva crimei organizate. Începe să dea rezultate. Încep să cadă clanuri de interlopi. Se va continua până la capăt. În materie de justiție, trebuie să ai răbdare, până când proceduri și operațiuni sunt duse până la capăt. E valabil în orice materie, în orice dosar, răbdare, până când procedurile ajung la final”, a precizat Cătălin Predoiu, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Justiției.

Cu ocazia participării la deschiderea webinar-ului „Aplicații pe surse deschise: convergența investigării infracțiunilor cu privire la proprietatea intelectuală, crima organizată, trafic de persoane și sisteme informatice.”, Predoiu a subliniat ajutorul oferit de Ambasada SUA la București în pregătirea procurorilor și polițiștilor.

În lunile precedente, în colaborare cu Ambasada SUA, am desfășurat un program intens de pregătire a procurorilor, polițiștilor și altor categorii de experți în materia combaterii spălării banilor, crimei organizate, traficului de persoane, criminalității informatice, dar și a recuperării bunurilor provenite din infracțiuni și a asistenței victimelor traficului de persoane. Aș dori să mulțumesc tuturor participanților și instituțiilor care au cooperat în organizare, partenerilor noștri americani și să îmi exprim încrederea că acest program a contribuit efectiv la mai buna pregătire a procurorilor, polițiștilor și experților noștri, cu rezultate benefice în perspectivă pentru cetățeni. Eficiența combaterii infracțiunilor stă în buna pregătire profesională și în cooperarea interinstituțională internă și internațională", a subliniat ministrul Justiției.

Ambasadorul american Adrian Zuckerman arătat disponibilitatea Statelor Unite de a spriji cu toate resursele disponibile lupta Ministerului Justiției împotriva infracționalității și că Statele Unite și România.

Cele două state „luptă umăr la umăr pentru combaterea crimei organizate și pentru a se asigura că infractorii nu vor scăpa de rigorile legii”, a afirmat ambasadorul Adrian Zuckerman.

La lucrări, alături de Ministrul Justiției și ambasadorul SUA la București, au participat și Gabriela Scutea, Procurorul General al României, și Bruce Swartz, Asistentul adjunct al Procurorului-Șef al Statelor Unite.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Bachata Dance cu beneficiarii Centrului de zi Alzheimer din Cluj Napoca
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:17 0:00
XS
SM
MD
LG