Linkuri accesibilitate

Cătălin Predoiu anunță noi măsuri pentru recuperarea prejudiciilor


Ministrul Justiției și ambasadorul american au agreat dezvoltarea unui parteneriat solid în combaterea infracțiunilor grave
Ministrul Justiției și ambasadorul american au agreat dezvoltarea unui parteneriat solid în combaterea infracțiunilor grave

Noi modalități de urmărire și recuperare a produsului infracțiunilor au fost discutate miercuri în cadrului unui webminar comun organizat de Ministerul Justiției și Ambasada SUA în România.

Cu această ocazie, Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a lansat o nouă propunere de politică publică privind urmărirea şi recuperarea efectivă a produsului infracţiunii prin măsuri de consolidare a Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI).

Aș dori să exprim angajamentul Ministerului Justiției de a consolida performanța generală a sistemului național de recuperare a activelor provenite din infracțiuni. O echipă de experți lucrează sub coordonarea mea directă în elaborarea unui set de măsuri care vor consolida ANABI și care vor oferi instrumente utile poliției și procurorilor pentru a combate mai bine infracțiunile și pentru a recupera câștigurile ilicite ale infractorilor", a declarat Cătălin Predoiu, potrivit unui comunicat al Ministerului Justiției.

Obiectivul trasat este ca ANABI să fie mai prezentă și mai implicată în cazuri internaționale majore.

Procurorilor și poliției li se vor acorda mai mult acces la informațiile financiare în cadrul punerii în aplicare a directivelor UE recente în legislația națională. Lucrăm la acest lucru cu partenerii noștri euro-atlantici pentru a stopa crima organizată și corupția”, a arătat ministrul Justiției.

Cu mai puțin de un an în urmă, Ministrul Predoiu și Excelența Sa Ambasadorul Zuckerman, au pus pe agenda instituțională dezvoltarea unui parteneriat solid în combaterea infracțiunilor grave și privarea criminalilor de câștigurile lor ilicite.

XS
SM
MD
LG