Linkuri accesibilitate

Câte persoane s-au înscris în etapa a doua de vaccinare


Autoritățile au anunțat că după deschiderea înscrierilor pentru valul al doilea de vaccinare s-au programat peste 740 mii de persoane.

Prima etapă de vaccinare a fost dedicată personalului medical, iar după 15 ianuarie s-au putut programa și persoanele peste 65 de ani, persoanele cu boli cronice, dar și lucrătorii din domeniile-cheie, esențiale.

Chiar dacă platforma informatică realizată de STS a înregistrat mai multe sincope, existând momente în cursul acestei săptămâni când nu a funcționat, au reușit să se înregistreze individual, direct pe platformă, peste 278 de mii de persoane.

Potrivit datelor oficiale, în etapa a doua de vaccinare, s-au înscris:

  • 315.449 persoane peste 65 de ani
  • 162.317 cu afecțiuni cronice
  • 262.528 angajați din domeniile esențiale

Medicii au înregistrat 135.800 de persoane, iar prin intermediul angajatorilor s-au înregistrat 242.811. În această ultimă categorie intră lucrătorii din domeniile cheie, esențiale.

O altă modalitate de programare pentru vaccinare a fost prin intermediul call-center-urilor, peste 82 de mii de persoane apelând la această soluție.

Premierul Florin Cîțu a anunțat că până în luna septembrie se intenționează să fie vaccinate peste 10 milioane de locuitori din România. Cu toate acestea, secretarul de stat, Andrei Baciu, a recunoscut pentru Reuters că există probleme cu aprovizionarea cu vaccinuri în această perioadă.

XS
SM
MD
LG