Linkuri accesibilitate

Câteva sute de persoane au protestat în Piața Victoriei împotriva măsurilor Covid


Slogan la un protest din vară al celor care nu cred că există coronavirus

UPDATE: Jandarmeria anunță că a aplicat 15 sancțiuni în valoare de 7000 de lei protestatarilor anti-mască din Piața Victoriei și au amendat o persoană care ridica o dronă.

UPDATE: În jur de 400 de persoane protestează în Piața Victoriei, în jurul orei 19. Ei se arată nemulțumiți de obligativitatea purtării măștii de protecție și a carantinei și nu respectă regulile de distanțare socială. Forțele de ordine nu au comunicat dacă au acordat amenzi pentru încălcarea regulilor impuse de pandemia de coronavirus.

***

Peste o sută de persoane s-au strâns duminică în Piața Victoriei din București pentru a protesta împotriva măsurilor implementate de autorități în încercarea de a opri creșterea numărului de cazuri de coronavirus.

De luni, 9 noiembrie, cetățenii vor putea circula noaptea, în intervalul 23.00-5.00, doar în anumite condiții și obligatoriu cu o declarație pe proprie răspundere, care să arate motivul deplasării. De asemenea, măștile vor deveni obligatorii și în toate spațiile deschise, iar școlile vor trece în modul online la nivel național.

Unii dintre manifestanţi sunt nemulţumiţi de obligativitatea purtării măştii de protecţie, iar alţii vor ca pieţele agro-alimentare să rămână deschise.

Mobilizarea pentru manifestaţia din Piaţa Victorie s-a făcut prin intermediul reţelelor sociale. Persoane din toate categoriile de vârstă, unele însoţite de copii, au ieşit în stradă nemulţumite de măsurile adoptate de Guvern care vor intra în vigoare luni. Mulţi dintre protestatari nu poartă masca de protecţie, iar cei care au asupra loc masca nu o poartă în aşa fel încât să le acopere nasul şi gura. De altfel, unii dintre manifestanţi s-au declarat sceptici cu privire la existenţa noului coronavirus, arată news.ro.

În Piaţa Victoriei au fost trimise echipaje ale Poliţiei, Jandarmeriei, dar şi ale SMURD.

Noile măsuri au intrat în vigoare după ce România a depășit și 10.000 de cazuri zilnice de infectare, iar numărul persoanelor internate pe secțiile de terapie intensivă a trecut de 1.000 ceea ce riscă să ducă la un colaps al sistemului medical.

Bucureștiul și 17 județe din țară sunt în scenariul roșu, cu peste 3 cazuri la mia de locuitori.

Până astăzi, 8 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 303.751 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). În plus, 7.879 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Protestatarii armeni blochează traficul în Erevan
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:06 0:00
XS
SM
MD
LG