Linkuri accesibilitate

Coronavirus 81, o femeie de 26 de ani din Capitală, aflată în izolare din 9 martie


Cazul 81 de coronavirus a fost confirmat vineri după-amiază în România, medicii stabilind că o femeie de 26 de ani aflată în autoizolare încă din 9 martie este purtătoare a acestui virus, anunță Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Tânăra este internată deja la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, din Capitală.

Ne apropriem de scenariul trei configurat de autorități, cu peste 100 de persoane infectate, în care spitalele de boli infecțioase vor fi rezervate special infecțiilor cu coronavirus.

Deja, jumătate din paturile de la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” au fost eliberate, transmite Digi 24.

Autoritățile au adoptat pe 5 martie o hotărâre legată de scenariile privind evoluţia și intervenția în cazul infecţiei cu noul coronavirus în România.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a explicat atunc, într-o conferință de presă, că primul scenariu presupune existența a până la 25 de cazuri, iar ultimul, cel de al patrulea, presupune diagnosticarea a peste 2.000 de cazuri.

Astfel, scenariul 1 sau faza 1 presupune existenţa de la 0 la 25 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, următorul - între 25 şi 100 de cazuri, unde ne aflăm acum, scenariul trei presupune între 100 şi 2.000 de cazuri, iar ultimul - peste 2.000.

XS
SM
MD
LG