Linkuri accesibilitate

Cazul Alexandra: Destituirea șefului Poliției de la Olt, suspendată de instanță


Alexandra Măceșanu
Alexandra Măceșanu

Tribunalul Olt a admis, marţi, cererea de suspendare a executării dispoziţiei de destituire din Poliţie a fostului adjunct al şefului IPJ Olt, Nicolae Alexe, aflat la comandă în iulie 2019, când a dispărut Alexandra Măceşanu, fata de 15 ani din Caracal.

Soluţia pronunţată marţi de Tribunalul Olt poate fi atacată cu recurs în cinci zile de la comunicare.​

Alexe a cerut pe 23 martie curent Tribunalului Olt să anuleze actul prin care a fost destituit din poliție.

Marți, instanța i-a admis cererea și a dispus suspendarea executării dispoziţiei de destituire până la soluţionarea definitivă a cauzei.

"Admite cererea şi dispune suspendarea executării dispoziţiei de destituire nr. 1242/04.02.2020 şi a dispoziţiei nr. 2400/16.03.2020, emise de IGPR până la soluţionarea definitivă a cauzei. Cu recurs în 5 zile de la comunicare", se precizează în soluţia postată pe site-ul instanţei.

Decizia de destituire din Poliţie a lui Nicolae Alexe, aflat la comanda IPJ Olt pe 25 iulie, ziua în care Alexandra Măceşanu a sunat la 112 pentru a cere ajutor, a fost emisă de IGPR pe 4 februarie.

Anunţul destituirii lui Alexe a fost făcut de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

"Ieri s-a finalizat materialul Consiliului de disciplină şi azi inspectorul general al IGPR, şeful Poliţiei Române, a emis decizia de destituire din Poliţie pentru adjunctul şefului Inspectoratului judeţului Olt, cel care a fost la comandă în ziua tragică, comisarul-şef Nicolae Alexe. Urmează şi ceilalţi care sunt în concedii medicale", a spus Vela, citat de Agerpres.

XS
SM
MD
LG