Linkuri accesibilitate

Cazul Sorina. Procurorul general Licu a venit la secția specială, să discute despre pașaportul copilului


ROMANIA - Bogdan Licu, general prosecutor a.i.
ROMANIA - Bogdan Licu, general prosecutor a.i.

Procurorul general interimar Bogdan Licu a venit luni la Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, pentru a discuta cu procurorii despre reținerea pașaportului Sorinei, copilul adoptat de la Baia de Aramă. Judecătoria Slatina a amânat decizia în acest sens, pentru joi.

„Voiam să fac acest lucru mai demult, dar având o sentinţă definitivă, m-am gândit să am o discuţie. Voi pune nişte întrebări vizavi de reţinerea paşaportului”, a declarat procurorul general interimar Bogdan Licu, conform Agerpres.

El a mai explicat că discuţiile cu colegii săi nu constituie intervenţii, ci reprezintă forma rolului său activ ca procuror general interimar în legătură cu o cauză de interes public, mai scrie Agerpres.

Totodată Licu a mai spus, referindu-se la faptul că procuroarea Maria Piţurcă nu a fost suspendată din magistratură, că „nu înseamnă că totul este în regulă”.

Secţia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a respins, joi, cererea de suspendare din funcţie a procuroarei Maria Piţurcă, magistratul care a ridicat fetiţa din Baia de Aramă în cadrul unei proceduri de adopţie internaţională, potrivit ordinii de zi soluţionate a Secţiei pentru procurori.

Judecătoria Slatina a amânat, luni, cauza privind solicitarea procurorului general de emitere a unei ordonanţe preşedinţiale prin care să fie interzisă părăsirea teritoriului României de către Sorina, fetiţa din judeţul Mehedinţi adoptată de soţii Săcărin. Instanța a amânat judecarea cauzei pentru joi, 18 iulie.

Bogdan Licu a cerut revizuirea adopției Sorinei, iar Curtea de Apel Craiova a decis, prin sentință definitivă, ca fetița să rămână cu familia adoptivă, săptămâna trecută.

„​Tot ce am avut în vedere, în principal a fost în interesul copilului. Iar tot ceea ce am făcut, am făcut cu bună-credință”, a declarat Licu.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG