Linkuri accesibilitate

Cazuri de coronavirus în 41 de școli din Berlin în doar două săptămâni de la reluarea cursurilor


Școală în Germania pe timp de pandemie

Cazuri de coronavirus au fost raportat în cel puțin 41 de școli din Berlin în doar două săptămâni de la reluarea cursurilor în cele 825 de școli din capitala germană.

Informațiile furnizate de autoritățile germane, conform cărora sute de elevi și profesori au trebuit să intre în carantină, arată cât de puține se știu despre riscul de infectare în școli, în ciuda insistențelor oficialilor guvernamentali și a experților că redeschiderea școlilor este sigură dacă se iau măsurile de preacuție necesare, scrie The Guardian.

Focare similare au fost înregistrate după deschiderea școlilor și în statul american Georgia, dar și în Israel.

Conforma autorităților berlineze, cazurile de coronavirus s-au înregistrat la toate grupele de vârstă.

Berlinul a fost unul din primele locuri în care s-au redeschis școlile după vacanța de vară. Elevii sunt obligați să poarte măști pe holuri, în timpul pauzelor și când intră în clasă, dar purtarea lor nu mai este obligatorie odată ce stau în bănci.

De altfel, Germania este unul din statele europene care înregistrează cazuri zilnice la un nivel ce nu a mai fost întâlnit din perioada în care mai toată Europa era în carantină totală.

Un alt stat cu număr mare de infectare în prezent este Spania unde au fost raportate în total aproape 70.000 de noi cazuri în ultimele 14 zile. Mai mult de un sfert dintre ele au fost raportate în regiunea capitalei Madrid, care a fost principalul focar de infectate și în lunile martie și aprilie.

Franța la rândul ei a înregistrat un record de noi cazuri la nivelul celor înregistrate în luna mai ceea ce a făcut autoritățile să impună ca toate persoanele cu vârstă de peste 11 ani să poarte măști. Școlile se redeschid într-o săptămână. Vineri, Franța a raportat 4,586 de cazuri noi și 23 de decese.

Temerile care înconjoară redeschiderea școlilor
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:05:20 0:00

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG