Linkuri accesibilitate

Cazurile de coronavirus în China le-au depășit pe cele din epidemia SARS


China și alte state încearcă să găsească un vaccin împotriva noului coronavirus
China și alte state încearcă să găsească un vaccin împotriva noului coronavirus

Ultimele informații anunțate de autoritățile chineze arată că 132 de persoane au murit din cauza noului coronavirus și peste 5.974 de cazuri au fost confirmate pe teritoriul Chinei, ceea ce duce la depășirea numărului de îmbolnăviri din timpul epidemiei SARS din 2003.

În timpul epidemiei SARS din 2003, au existat 5.327 de cazuri confirmate în China continentală, cu 349 de decese, a transmis CNN.

Numărul cazurilor de coronavirus a crescut cu aproape 1.500 față de marți, ceea ce reprezintă o creștere de peste 30%. De asemenea, au fost raportate mai mult de 80 de cazuri de coronavirus în afara Chinei continentale, ceea ce a ridicat numărul îmbolnăvirilor confirmate la nivel mondial la peste 6.000.

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a discutat marți, la Beijing, cu președintele Chinei, Xi Jinping, despre cum sunt gestionate focarele bolii respiratorii, precum și măsurile pentru înțelegerea virusului și limitarea transmiterii.

Oprirea răspândirii acestui virus atât în China, cât și la nivel mondial este cea mai mare prioritate a OMS”, a spus dr. Tedros, potrivit unui comunicat de presă al Organizației.

OMS va trimite experți internaționali în China „cât mai curând posibil” pentru a lucra cu omologii chinezi.

Potrivit OMS, sursa focarului nu este cunoscută încă, iar „înțelegerea actuală a bolii rămâne limitată”.

XS
SM
MD
LG