Linkuri accesibilitate

CCR respinge sesizarea depusă de AUR privind alegerea lui Ludovic Orban


Ludovic Orban a fost ales președinte al Camerei Deputaților într-o ședință maraton care s-a întins după miezul nopții

Curtea Constituțională a României a respins, cu majoritate de voturi, sesizarea depusă de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) privind procedura în care a fost ales Ludovic Orban în fruntea Camerei Deputaților.

Judecătorii au respins sesizarea drept inadmisibilă, potrivit anunțului oficial al CCR.

AUR a invocat vicii de procedură la ședința în care Camera Deputaților și-a ales noul președinte într-o ședință maraton.

Protestăm faţă de felul în care a fost numită conducerea Camerei noaptea trecută, la 2 noaptea, fiind nişte grave abuzuri, uzurpând nişte calităţi oficiale. Noi aveam preşedintele Camerei Deputaţilor, decanul de vârstă care a declarat şedinţa închisă. Conform regulamentului, trebuia convocată o nouă şedinţă. Acest lucru nu s-a întâmplat. Grupul nostru parlamentar nu a mai fost convocat”, a declarat pe 22 decembrie președintele AUR, George Simion, citat de Agerpres.

Orban a fost ales președinte al Camerei Deputaților în noaptea de 21 spre 22 decembrie, în urma unei ședințe pe care deputații AUR au boicotat-o. Orban a primit 179 de voturi, iar Alfred Simonis (PSD) a obținut 110 voturi.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

A început anul universitar
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:00:46 0:00
XS
SM
MD
LG