Linkuri accesibilitate

Ce înseamnă hashtagul #RoșiaToday


Grupul Rosia Today
Grupul Rosia Today

Dacă ai ajuns aici, probabil ai văzut o postare ce a folosit hashtag-ul #RoșiaToday și ești curios de ce pare că este iarăși 1 aprilie, toată lumea publicând lucruri care se dovedesc ulterior ca fiind glume?

Ei bine, înseamnă că tocmai ai citit un anunț demn de Roșia Today, o publicație... mai aparte :)

Ce este aceasta? Unde activează?

Citește în continuare pentru a afla.

Până atunci însă, poate te întrebi:

De ce există campania #RoșiaToday?

Motivul e simplu.

Cu toții știm că e important să verificăm sursa unei știri înainte de a ne avânta înspre a o dezbate, distribui sau comenta.

Din păcate, singura zi când facem cu adevărat asta este cea de 1 aprilie.

În rest, tindem să luăm de-a gata lucrurile pe care le citim pe internet și de prea multe ori ne rezumăm doar la ce distribuie cei din „bula” noastră.

De aceea, Radio Europa Liberă România a propus o campanie prin care să contribuim cu toții la conștientizarea acestei situații.

Cine a pornit campania?

Bine ai venit pe romania.europalibera.org

Dacă aveai buletin înainte de revoluția din 1989 probabil ne cunoști deja. Dacă nu, părinții și bunicii tăi știu că Radio Europa Liberă a fost principala sursă de informare în perioada comunismului în România.

Recent ne-am reîntors în România pentru că mai mult decât niciodată am simțit nevoia unei publicații independente, puternice, care să redea lucrurile așa cum se întâmplă.

Cum poți să te alături campaniei?

Invităm în această campanie toți românii care cred că presa liberă și obiectivă, dar mai ales educația noastră în materie de informare, reprezintă temelia unei Românii care progresează.

Ajută-ne să facem și ceilalți români mai atenți la ceea ce citesc sau aud :)

Ce presupune campania mai exact?

Aceasta presupune crearea a 1 sau 2 postări pe Social Media sau pe website-ul propriu cu un anunț surprinzător ce pare a fi adevărat la o primă vedere, dar apoi se dovedește că este o glumă (similar cu cele de 1 aprilie).

Scopul este să surprindem oamenii, să îi facem uimiți de „anunț”, doar pentru ca la final, sau într-o postare ulterioară, să explicăm faptul că a fost o glumă și să îi încurajăm să rămână și pe viitor la fel de alerți.

De asemenea, campania presupune utilizarea hashtag-ului #RoșiaToday pentru a putea găsi și alte postări și pentru a vedea cine este cel mai creativ.

Ce este Roșia Today totuși? O publicație care nu există în realitate, poate doar într-un stat paralel, și care raportează astfel de știri. De astăzi, știm să ne păzim de ea.

De asemenea, dacă vrei să te informezi despre alte lucruri care se întâmplă în lumea Roșia Today, poți continua lectura aici.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG