Linkuri accesibilitate

CE: Produse din focarele de gripă aviară din Ungaria, în România


Comisia Europeană a avertizat România că produse din ferme aflate în focare de gripă aviară din Ungaria au pătruns în România
Comisia Europeană a avertizat România că produse din ferme aflate în focare de gripă aviară din Ungaria au pătruns în România

Comisia Europeană a transmis o notificare României, prin care o avertizează că din fermele comerciale de păsări din Ungaria, aflate în zona de restricție din jurul focarului de gripă aviară au fost sacrificați curcani, iar produsele obținute au fost livrate către mai multe state membre, printre care și România, transmite Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Astfel de produse au fost introduse în România prin trei unități de depozitare, de pe raza județului Bihor, mai spune sursa citată.

În acest moment, serviciile sanitar-veterinare din teritoriu încearcă să identifice toți beneficiarii produselor în cauză, pentru retragerea lor de la comercializare și incinerarea acestora.

România a transmis miercuri Organizaţiei mondiale pentru sănătate animală (OIE) că a descoperit un focar de gripă aviară H5N8 la o fermă de păsări din Maramureş, primul din țară după trei ani, care a ucis aproape 12.000 de păsări dintr-un total de 18.699 de la o fermă locală.

Țările membre UE sunt obligate să anunțe organizația mondială pentru sănătate animală dacă descoperă focare de pestă porcină sau gripă aviară înalt patogenă.

Luni, Ungaria a transmis OIE că a detectat un focar de gripă aviară înalt patogenă de tip H5N8 la o fermă de păsări din regiunea Komarom-Esztergom.

XS
SM
MD
LG