Linkuri accesibilitate

Ce spune Raed Arafat despre posibilitatea revenirii la starea de urgență


Raed Arafat spune că pot fi luate noi măsuri de restricție, în funcție de cum evoluează cazurile de Covid-19.

În acest moment nu se discută de închiderea unor activităţi sau de lockdown, însă vor fi luate măsuri suplimentare pe fondul creşterii numărului infectărilor cu noul coronavirus, a spus Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

„Nu ştiu dacă este vorba de o stare de urgenţă, dar vorba de măsuri care să fie luate suplimentar din cauza creşterii numărului cazurilor, asta este posibil. Noi tot timpul am zis că este posibil ca să se ia măsuri locale, măsuri zonale care să fie intensificate, iar controalele să fie intensificate pentru că trebuie să controlăm această creştere. (...) Nimeni nu a vorbit concret de o stare de urgenţă sau nimeni nu a spus - sau cel puţin nu am auzit eu - că va fi instituită o stare de urgenţă. (...) La acest moment nu se discută de închidere sau de lockdown, cum ziceţi, în acest moment nu", a declarat sâmbătă, la Târgu Mureș, Raed Arafat, conform Agerpres.

Şeful DSU a spus că în această perioadă este foarte importantă cooperarea populaţiei, care trebuie să păstreze regulile de distanţare şi cele de igienă.

„Fără discuţie aceste măsuri sunt necesare şi cea mai necesară este colaborarea oamenilor, precum purtarea măştii, respectarea regulilor de distanţare şi acesta este cel mai important lucru. (...) Dacă asta nu se rezolvă, atunci degeaba luăm măsuri dacă oamenii nu le respectă. (...) Oamenii ar trebui să fie echipă cu noi, o echipă în care noi să lucrăm împreună cu ei”, a explicat Raed Arafat.

Arafat a avertizat că toamna apar virozele şi gripele şi că tocmai de aceea este foarte important ca populaţia să poarte mască şi să respecte normele de igienă personală.

„Problema gripei sezoniere este că se combină cu prezenţa acestui virus şi normal că persoanele vulnerabile sunt vulnerabile şi la unul şi la altul, iar asta pune viaţa lor în pericol mai mare. De aici noi insistăm pe partea de prevenire şi vaccin”, a mai spus Raed Arafat.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG