Linkuri accesibilitate

Cehia reimpune purtarea obligatorie a măștilor odată cu începerea școlii


Oamenii vor fi obligați să își acopere fețele în timp ce se află în magazine sau în clădiri publice

Autoritățile de la Praga au anunțat că vor reintroduce purtarea obligatorie a măștilor de protecție de la începutul lunii septembrie pentru a preveni o înmulțire a numărului de noi cazuri odată cu finalul vacanței de vară.

Începând cu 1 septembrie, oamenii vor fi obligați să își acopere fețele în timp ce se află în magazine sau în clădiri publice, precum și în mijloacele de transport în comun, a anunțat ministrul Sănătății, Adam Vojtech, citat de agenția Dpa.

Până în prezent, măștile erau obligatorii în spitale și alte centre medicale din toată țara, cât și în rețeaua de metrou din Praga.

Oficial a estimat o creștere a aglomerărilor urbane odată cu reînceperea anului școlar ceea ce impune noi măsuri pentru a încerca să se oprească din start o răspândire în masă a infecției.

Guvernul a mai decis să reducă de la 14 la 10 zile perioada de carantină pentru contacţii unei persoane infectate cu noul coronavirus.

Presa locală a scris luni că o nuntă ce a avut loc în orașul sud-estic Uherske Hradiste a devenit focar de infecție cu coronavirus.

Republica Cehă a trecut recent de 20.000 de cazuri de infectare, la o populație de 10,7 milioane de locuitori, cu 397 de decese înregistrate de la începutul pandemiei.

În prezent, sunt 5.186 de cazuri active la nivel național.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

A început anul universitar
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:00:46 0:00
XS
SM
MD
LG