Linkuri accesibilitate

UPDATE. Cel puțin 41 de morți, după ce un avion rusesc de pasageri a luat foc la Moscova


Partea din spate a avionului rusesc a luat foc.

UPDATE - Numărul persoanelor care au murit în accidentul aviatic de pe cel mai mare aeroport din Moscova a ajuns la 41. Alte cinci persoane sunt rănite în urma aterizării în flăcări a unui avion al companiei ruse Aeroflot, pe aeroportul moscovit Șeremetyevo.

Aeronava Suhoi Superjet-100 decolase spre Murmansk, dar a anunţat că are un incendiu la bord şi a revenit la sol. Imaginile arată cum avionul aterizează cu flăcări ieşind din zona cozii. Un membru al echipajului ar fi declarat că avionul a fost lovit de fulger.

„După cum s-a raportat anterior, la bordul aeronavei se aflau 78 de persoane, inclusiv membrii echipajului. Potrivit datelor actualizate pe care anchetatorii le au până acum, 37 de persoane au supravieţuit”, a declarat Svetlana Petrenko, reprezentantul oficial al Comisiei de Investigaţii, citată de RIA Novosti.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Cel puțin 13 persoane și-au pierdut viața, după ce un avion al companiei rusești Aeroflot a luat foc, în timpul unei aterizări de urgență pe aeroportul din Moscova.

O aeronavă Suhoi Superjet-100 a aterizat de urgență, duminică seară, pe aeroportul Șeremetievo din Moscova, însă a luat foc în timpul manevrei, în partea din spate.

Cel puțin 13 persoane și-au pierdut viața și altele au fost rănite, conform agenției TASS, citată de Reuters. Mai mulți pasageri au reușit să iasă din avion pe rampele de urgență, care s-au deschis după impactul aparatului cu solul.

Avionul decolase de la Moscova, către Murmansk, și avea la bord 78 de pasageri, conform Reuters. Aterizarea de urgență a fost decisă după ce unul dintre motoare a luat foc în zbor. Cauza incendiului nu este deocamdată cunoscută, iar autoritățile rusești au demarat o anchetă, pentru a verifica dacă piloții au încălcat regulile de aviație.

​Site-ul Flightradar24 arată că aeronava a survolat de două ori deasupra Moscovei, înainte să încerce aterizarea de urgență, 45 de minute mai târziu.

Facebook Forum

VIDEO

Conflictul dintre Armenia și Azerbaidjan. Sute de civili au fost răniți
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:33 0:00
XS
SM
MD
LG