Linkuri accesibilitate

UPDATE. Cel puțin 41 de morți, după ce un avion rusesc de pasageri a luat foc la Moscova


Partea din spate a avionului rusesc a luat foc.
Partea din spate a avionului rusesc a luat foc.

UPDATE - Numărul persoanelor care au murit în accidentul aviatic de pe cel mai mare aeroport din Moscova a ajuns la 41. Alte cinci persoane sunt rănite în urma aterizării în flăcări a unui avion al companiei ruse Aeroflot, pe aeroportul moscovit Șeremetyevo.

Aeronava Suhoi Superjet-100 decolase spre Murmansk, dar a anunţat că are un incendiu la bord şi a revenit la sol. Imaginile arată cum avionul aterizează cu flăcări ieşind din zona cozii. Un membru al echipajului ar fi declarat că avionul a fost lovit de fulger.

„După cum s-a raportat anterior, la bordul aeronavei se aflau 78 de persoane, inclusiv membrii echipajului. Potrivit datelor actualizate pe care anchetatorii le au până acum, 37 de persoane au supravieţuit”, a declarat Svetlana Petrenko, reprezentantul oficial al Comisiei de Investigaţii, citată de RIA Novosti.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Cel puțin 13 persoane și-au pierdut viața, după ce un avion al companiei rusești Aeroflot a luat foc, în timpul unei aterizări de urgență pe aeroportul din Moscova.

O aeronavă Suhoi Superjet-100 a aterizat de urgență, duminică seară, pe aeroportul Șeremetievo din Moscova, însă a luat foc în timpul manevrei, în partea din spate.

Cel puțin 13 persoane și-au pierdut viața și altele au fost rănite, conform agenției TASS, citată de Reuters. Mai mulți pasageri au reușit să iasă din avion pe rampele de urgență, care s-au deschis după impactul aparatului cu solul.

Avionul decolase de la Moscova, către Murmansk, și avea la bord 78 de pasageri, conform Reuters. Aterizarea de urgență a fost decisă după ce unul dintre motoare a luat foc în zbor. Cauza incendiului nu este deocamdată cunoscută, iar autoritățile rusești au demarat o anchetă, pentru a verifica dacă piloții au încălcat regulile de aviație.

​Site-ul Flightradar24 arată că aeronava a survolat de două ori deasupra Moscovei, înainte să încerce aterizarea de urgență, 45 de minute mai târziu.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG