Linkuri accesibilitate

Cel puțin 17 persoane, printre care și copii, ucise într-un atac asupra unei școli din Gaza


Urmările atacului asupra școlii din tabăra Nuseirat, în zona centrală a Fâșiei Gaza.
Urmările atacului asupra școlii din tabăra Nuseirat, în zona centrală a Fâșiei Gaza.

Cel puțin 17 palestinieni, inclusiv copii, au fost uciși joi, 24 octombrie, după o lovitură israeliană asupra unei școli din tabăra Nuseirat, în zona centrală a Fâșiei Gaza, scrie Reuters.

Tabăra găzduiește persoane strămutate din cauza războiului dintre Israel și Hamas, a declarat spitalul Al-Awda din Nuseirat.

Armata israeliană a declarat că a lovit de fapt un centru de comandă și control al Hamas, care activa dintr-un complex folosit anterior ca școală în Nuseirat.

Pe de altă parte, Israelul a continuat miercuri seară să bombardeze și ținte din Liban ale Hezbollah din suburbiile sudice ale Beirutului, fief al organizației Hezbollah.

Zece lovituri israeliene au lovit suburbiile sudice ale Beirutului după ce armata a cerut locuitorilor să evacueze mai multe zone ale capitalei Libanului, scrie AFP, citând agenția de presă libaneză, Ani.

Șase clădiri au fost distruse numai în cartierul Lailaki, în timp ce un canal de televiziune pro-iranian, Al-Mayadeen, a anunțat că unul dintre birourile sale a fost lovit.

Guvernul libanez a transmis miercuri că cel puțin 28 de persoane au fost ucise de atacurile israeliene în ultimele 24 de ore, ridicând bilanțul total din octombrie 2024 la 2.574.

De cealaltă parte, organizația Hezbollah a declarat miercuri seara că și-a intensificat atacurile asupra Israelului, folosind „rachete de precizie” pentru prima dată și a lansat noi tipuri de drone asupra țintelor israeliene.

Atât Hamas cât și Hezbollah sunt grupări desemnate teroriste de SUA. Israelul a început un război împotriva celor două după ce prima grupare – care controlează Fâșia Gaza – a răpit sute de israelieni în octombrie 2023.

În jur de 43.000 de persoane au murit în urma războiului declanșat de Israle în Fâșia Gaza după atacurile de acum un an.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

XS
SM
MD
LG