Linkuri accesibilitate

Cel puțin nouă răniți după atacurile rusești din Harkov. Jurnaliști britanici și americani, răniți în Kramatorsk


Sistemele de apărare aeriană ale Ucrainei distrug dronele rusești Shahed deasupra Hersonului. Iulie 2024
Sistemele de apărare aeriană ale Ucrainei distrug dronele rusești Shahed deasupra Hersonului. Iulie 2024

Cel puțin nouă persoane au fost rănite în regiunile ucrainene Harkov și Donețk, după ce forțele ruse au lansat mai multe atacuri cu rachete și drone, au declarat autoritățile locale pe 25 august. Pe de altă parte, autoritățile ruse au raportat că cinci civili ruși au fost uciși în bombardamentele ucrainene din regiunea Belgorod.

Oleh Sinehubov, guvernatorul regiunii Harkov, a declarat că o fetiță de patru ani se numără printre cei șapte răniți în cel mai recent atac din regiunea din nord-estul Ucrainei.

Atacul a avariat și o conductă de gaz și zece case. Cel puțin două case au fost distruse, potrivit primarului orașului Harkov, Ihor Terekhov.

Doi jurnalişti au fost răniţi într-un atac din noaptea de sâmbătă spre duminică de la un hotel din oraşul Kramatorsk, în estul Ucrainei, în timp ce un al treilea era încă dispărut în moloz, a declarat Vadym Filashkin, şeful guvernului regional Doneţk.

El s spus că jurnaliştii erau britanici, americani şi ucraineni și că este în desfășurare o operațiune de căutare a jurnalistului dispărut.

Situat la aproximativ 20 de kilometri de prima linie a războiului, Kramatorsk este ultimul oraș important din regiunea Donbas aflat încă sub control ucrainean.

Rusia a lansat peste noapte mai multe atacuri cu rachete și drone, vizând regiunile de nord și de est, dar sistemele de apărare antiaeriană ale Ucrainei au distrus majoritatea rachetelor înainte ca acestea să-și atingă țintele, au spus forțele aeriene ucrainene.

Sistemele de apărare aeriană au doborât opt din cele nouă drone lansate de forțele ruse peste noapte peste regiunea Nicolaev, susțin forțele aeriene.

Declarațiile vin în timp ce autoritățile din regiunea Belgorod din Rusia, la granița cu Ucraina, spun că cinci civili au fost uciși și alți 12 au fost răniți în urma bombardamentelor ucrainene în orașul Rakitnoie.

Printre răniți se numără și trei copii, a declarat Viacheslav Gladkov, guvernatorul regiunii Belgorod, pe 25 august.

Șase dintre răniți erau în stare gravă, inclusiv o fată de 16 ani care se află la terapie intensivă, a spus Gladkov.

La începutul acestei luni, autoritățile ruse au declarat stare de urgență la Belgorod, iar Moscova a declarat că trimite mai multe trupe pentru a apăra regiunea în urma incursiunii transfrontaliere surprinzătoare a Ucrainei din 6 august.

De atunci, Ucraina a cucerit peste 90 de așezări în regiunea Kursk.

XS
SM
MD
LG