Linkuri accesibilitate

Celebrări spontane în mai multe orașe americane după victoria lui Biden


Celebrări spontane după victoria lui Joe Biden

Chiar dacă locuitorii Washingtonului nu urmăreau știrile, probabil au aflat că Joe Biden a fost declarat câștigător al alegerilor. Puțin după ora locală 11:30, dimineața, urale și aplauze au putut fi auzite la vestea victoriei lui Biden în fața lui Trump după patru zile tensionate de numărat voturi.

Șoferii au claxonat insistent, iar mai multe persoane au ieșit în stradă cu postere Biden -Harris. La puțin timp după anunț, numeroase persoane s-au strâns în centrul orașului și s-au îndreptat spre piața din fața Casei Albe, un loc tradițional pentru proteste.

Magazinele au arătat că rezervele de șampanie s-au terminat în scurt timp.

Aproape toți purtau măști în contextul în care pandemia de coronavirus atinge noi recorduri în Statele Unite. Măștile deveniseră o problemă partizană în timpul cursei electorale, Biden pledând pentru utilizarea lor, în timp ce Trump a avut moment când i-a ironizat pe cei care le poartă.

Reacția de la Washington nu a fost o surpriză. Peste 93% dintre alegătorii orașului au votat pentru Biden.

Mulțimi euforice s-au format pe străzile din jurul Casei Albe, oprind traficul, dar poliția nu a oprit mitingul pașnic.

Sărbători spontane similare au izbucnit în alte orașe mari dominate de democrați, cum ar fi New York, unde oamenii au umplut Times Square și în Philadelphia, unde Trump a încercat să oprească numărarea voturilor și l-a numit unul dintre cele mai corupte locuri politice din Statele Unite.

Biden a fost declarat câștigător al alegerilor prezidențiale după ce l-a învins pe Trump în Pennsylvania, depășind cele 270 de voturi ale Colegiului Electoral necesare pentru a deveni președinte.

Sărbătorile s-au răspândit și în întreaga lume, de la orașul vestic irlandez Ballina, casa ancestrală a lui Biden, până la satul Thulasendrapuram, casa ancestrală a colegei sale de conducere, Kamala Harris.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

200 de răniți într-o explozie puternică în regiunea Nagorno Karabah
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:33 0:00
XS
SM
MD
LG