Linkuri accesibilitate

Centru de reparații a tancurilor Leopard, deschis de Germania în Ucraina


Aproximativ 20 de tancuri Leopard au fost furnizate de Germania Ucrainei de la începutul războiului cu Rusia

Grupul industrial german Rheinmetall înființează un centru de reparații în Ucraina pentru tancurile Leopard și alte echipamente de război furnizate de Berlin, posibil încă de la sfârșitul verii, potrivit directorului general, Armin Papperge

„În prezent, instruim deja ucraineni în Germania pentru această muncă”, a declarat Papperger, conform Der Spiegel. El a mai adăugat că Rheinmetall dorește să înceapă operaționalizarea centrului de reparații după vacanța de vară.

Berlinul a furnizat aproximativ 20 de tancuri Leopard 2A6 Kievului. Leopard 2A6 este una dintre cele mai recente generații de tancuri de luptă principale din familia germană Leopard.

Leopard 2A6 a fost dezvoltat și fabricat de compania germană de apărare Krauss-Maffei Wegmann și a intrat serviciul armatei germane în 2001.

Prima versiune a tancului Leopard 2 a fost produsă pentru prima dată în 1979 și este în serviciu în Austria, Canada, Chile, Danemarca, Finlanda, Germania, Grecia, Norvegia, Polonia, Portugalia, Singapore, Elveția, Suedia, Spania și Turcia.

Un centru de reparații în Ucraina ar reduce distanțele pe care tancurile trebuie să fie transportate, deși aduce și îngrijorări în materie de securitate, după ce un aliat apropiat al președintelui rus Vladimir Putin a declarat la începutul acestui an că Moscova va lovi orice unitate pe care Rheinmetall o va înființa în Ucraina.

  • 16x9 Image

    Oana Despa

    A lucrat mai bine de 20 de ani în televiziune unde a fost reporter specializat pe domeniul Justiției sau a condus secții de Investigații. A produs una dintre emisiunile de impact despre devalizarea României după 1989 - România furată. În prezent este pasionată de alfabetizare media și combaterea dezinformării.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Ce înseamnă rezultatul alegerilor din Slovacia
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:52 0:00
XS
SM
MD
LG