Linkuri accesibilitate

Centru privat de dializă din Capitală, dosar penal: 15 decese, 74 de persoane infectate


Procurorii au deschis dosar penal în cazul Centrului de dializă din Sectorul 6 din București, unde 74 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus, iar 15 și-au pierdut viața.

„Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 București a fost înregistrat, la data de 27.05.2020, dosarul penal cu nr. 4272/P/2020, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor prev. de art.352 alin.2 şi 5 din C.P.

În fapt, s-a reţinut că o unitate medicală din Bucureşti nu a respectat măsurile dispuse de autorităţi în vederea prevenirii şi limitării efectelor epidemiei noului coronavirus, fapt care a condus la infectarea cu COVID 19 a unui număr de 74 de persoane, dintre care 15 au decedat”, transmite Ministerul Public.

G4Media.ro scrie că este vorba de clinica Diaverum.

Unitatea privată fusese amendată în luna martie cu 30 de mii de lei și s-a ales și cu suspendarea activității în urma unei anchete epidemiologice coordonate de Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București.

La controlul DSP din 24 martie, 19 persoane au fost confirmate cu COVID-19 și s-a constatat că unitatea nu respecta structura funcțională privind numărul de paturi, ​nu au fost instituite măsuri pentru limitarea/prevenirea infectării cu COVID 19, ​nu era asigurată o distanță minimă corespunzatoare în spațiul de așteptare/recepție pentru pacienți, personalul nu purta echipament complet, nu se respectau procedurile și protocoalele de lucru privind curățenia și dezinfecția, triajul pacienților se făcea în recepție/așteptare, nu se făcuse dezinfecția terminală după primul pacient confirmat.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Drogat și închis: un activist rus povestește despre abuzul psihic
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:05:34 0:00
XS
SM
MD
LG