Linkuri accesibilitate

Cererea lui Dragnea de anchetare a procurorului Lăncrănjan a fost respinsă


Liviu Dragnea pierde pe toate fronturile. De astă dată, plângerea împotriva deciziei Inspecției Judiciare care a clasat cererea sa de anchetare a procurorului din dosarul Tel Drum, Alexandra Lăncrănjan

Curtea de Apel București a respins miercuri, ca inadmisibilă, cererea fostului președinte al PSD, Liviu Dragnea, care a solicitat Inspecției Judiciare cercetarea disciplinară a procurorului care-l anchetează în dosarul Tel Drum, informează Mediafax.

Decizia nu este definitivă.

Condamnat la trei ani și jumătate de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Protecție a Copilului din Teleorman, Liviu Dragnea a cerut Inspecției Judiciare să o cerceteze disciplinar pe Alexandra Lăncrănjan, procurorul care-l anchetează în dosarul Tel Drum.

Pentru că Inspecția Judiciară i-a clasat cererea, în iunie 2019, la scurt timp de la condamnarea sa, în loc să o cerceteze pe Lăncrănjan, Dragnea a cerut Curții de Apel să anuleze rezoluția dată de IJ.

Fostul președinte al PSD susținea că procurorul ar fi dat dovadă de rea-credință în instrumentarea anchetei împotriva sa, ceea ce i-ar fi afectat drepturile procesuale.

Dragnea s-a plâns Inspecției că procurorul de caz, Alexandra Lăncrănjan, ar fi continuat să facă cercetări și solicitări de înscrisuri și audieri de martori, deși infracțiunea de abuz în serviciu pentru privatizarea frauduloasă a companiei Tel Drum ar fi fost prescrisă. Fostul președinte al PSD era deranjat de faptul că procurorul ceruse instanței infirmarea clasării faptelor.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG