Linkuri accesibilitate

Cererea lui Dragnea, de dizolvare a PSD, respinsă de instanță


România - Liviu Dragnea, fostul președinte al PSD, acum în închisoare, după ce a fost condamnat pe 27 mai 2019 la trei ani și jumătate cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Copilului din Teleorman
România - Liviu Dragnea, fostul președinte al PSD, acum în închisoare, după ce a fost condamnat pe 27 mai 2019 la trei ani și jumătate cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Copilului din Teleorman

Cererea făcută de fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, care a cerut dizolvarea partidului pe care l-a condus înainte să fie condamnat la trei ani și jumătate de închisoare, a fost respinsă luni de Tribunalul Bucureşti.

Decizia nu este definitivă.

Instanța a respinsa cererea lui Dragnea, de sesizare a Curții de Justiție a UE, dar a admis sesizarea Curții Constituționale.

Respinge cererea de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene ca inadmisibilă. Admite cererea de sesizare a Curţii Constituţionale a României. Sesizează Curtea Constituţională a României cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 45 alin. 2 Legea nr. 14/2003 republicată, în ceea ce priveşte sintagma «de către Ministerul Public». Respinge ca neîntemeiate excepţiile inadmisibilităţii şi prescripţiei dreptului material la acţiune corespunzător prejudiciului presupus cauzat reclamantului în intervalul 07.07.2006-18.12.2012”, a hotărât Tribunalul Bucureşti, transmite conform News.ro.

Cât privește cererea de dizolare a PSD, instanța a respins-o pe motiv că persoana care face această cererea nu are calitatea procesuală pentru a emite această cerință.

„Respinge primul capăt de cerere ca neîntemeiat. Admite excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantului în ceea ce priveşte capătul de cerere vizând dizolvarea pârâtului Partidul Social Democrat (PSD). Respinge capătul de cerere vizând dizolvarea pârâtului Partidul Social Democrat (PSD) ca fiind formulat de o persoană lipsită de calitate procesuală. Ia act că pârâtul Partidul Social Democrat (PSD) a solicitat cheltuieli de judecată pe cale separată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, apel care se depune la Tribunalul Bucureşti”, se mai arată în decizia instanţei.

Cererea lui Dragnea, de dizolvare a partidului pe care l-a condus, vine chiar în consecința sentințelor din procesul în care el a fost condamnat la închisoare.

Printr-un artificiu de logică, Dragnea și avocații săi spun că, din moment ce secretarele pe care el le-a angajat la DGASPC ca să lucreze pentru organizația teleormăneană a PSD, pe care el o conducea, nu au lucrat la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman ci la organizația PSD Teleorman, atunci activitatea organizației a fost ilicită în perioada 2006-2012 prin frauda comisă de cele două secretare și că organizația ar trebui dizolvată din moment ce activitatea sa a fost grevată de acțiuni frauduloase.

Or, spune Dragnea, având în vedere că la votarea modificărilor de statut din 29 iulie (când el era deja în închisoare) au participat inclusiv reprezentanţi ai PSD Teleorman, de la organizația cu activitate frauduloasă, atunci și PSD în sine, ca partid, ar trebui dizolvat.

XS
SM
MD
LG