Linkuri accesibilitate

Pasagerii CFR, afectați de temperaturile extreme. Trenurile vor circula cu viteză redusă


Mai multe garnituri CFR sunt afectate de vremea caniculară și de furtuni.

Condițiile climatice extreme din țară au afectat mersul trenurilor și sănătatea pasagerilor.

Mai multor copii li s-a făcut rău, joi, într-un tren pe cursa București-Constanța, după ce climatizarea din tren trecuse pe modul de avarie. Copiii au fost preluați de mai multe ambulanțe la Gara din Fetești.

Trenul circula după-amiaza, când temperaturile din zonă trecuseră de 32 de grade, în cea mai fierbinte zi a anului.

„Din cauza temperaturilor ridicate și a gradului mare de utilizare, instalația de climatizare a intrat în regim de avarie după plecarea din București. În zilele cu temperaturi caniculare există situații în care instalațiile de climatizare din dotarea vagoanelor de călători sunt suprasolicitate și intră în regim „avarie răcire”, mai ales în condițiile unui grad de ocupare apropiat de 100% din numărul de locuri. În astfel de cazuri, instalațiile funcționează în regim de ventilație”, a transmis CFR.

Conform CFR, trenurile vor fi întârziate în această perioadă din pricina caniculei, care necesită reducerea vitezei. Toate trenurile vor fi verificate și mentenanța va fi suplimentată pentru a menține climatizarea funcțională, promit angajații Căilor Ferate Române.

Vineri, la Gara de Nord din București se înregistrează întârzieri de sute de minute pe diferite garnituri, în urma furtunilor din noaptea precedentă. Vremea a afectat în unele zone infrastructura CFR, care este în curs de reparație.

Circulația trenurilor este influențată și de o deraiere majoră care a avut loc duminică în Ungaria, afectând trenurile care circulă între orașele românești și Budapesta. Șinele nu au fost reparate complet în Ungaria, ceea ce a dus la întârzieri de 160-360 de minute ale trenurilor Budapesta-București în dimineața de vineri.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG