Linkuri accesibilitate

Fetița de cinci ani sechestrată o zi de tatăl ei, în Chiajna/Ilfov, a fost eliberată


Poliția a trimis echipe de negociatori și, după o zi, bărbatul a acceptat să vorbească cu avocata sa, Zamfira Stepanescu. La scurt timp, și-a eliberat fetița și s-a predat.

După mai bine de 24 de ore de negocieri cu poliția, bărbatul din Chiajna/judeţul Ilfov, care s-a baricadat în locuinţă cu fetița lui de cinci ani, după ce şi-a agresat soţia şi a alungat-o, și-a eliberat fetița și s-a predat. A fost cea mai lungă negociere din istoria poliției române.

„În urma activității de negociere a Poliției Române, fata se află în custodia polițiștilor, în afara oricărui pericol. De asemenea, bărbatul se află în custodia Poliției Române. În urma activităților derulate în cadrul operațiunii, nici fetița, nici bărbatul și nici forțele de ordine nu au suferit vătămări”, a anunțat poliția.

Poliția a trimis echipe de negociatori și, după o zi, bărbatul a acceptat să vorbească cu avocata sa, Zamfira Stepanescu. La scurt timp, și-a eliberat fetița și s-a predat.

Bărbatul, din Chiajna/judeţul Ilfov, s-a baricadat în locuinţă cu fetița lui de cinci ani, după ce şi-a agresat soţia şi a alungat-o. El a amenințat că aruncă în aer apartamentul cu o butelie.

În faţa locuinţei bărbatului stăteau poliţişti, luptători SIAS-IGPR, negociatori şi chiar lunetişti, relatează observatornews.ro.

Polițiștii se află la fața locului încă de ieri după amiază, când soția bărbatului a sunat la 112 și a anunțat incidentul.

Vineri dimineață, Poliția a transmis că bărbatul din Chiajna este dipus să colaboreze și că minora nu a fost agresată.

„Bărbatul a avut grijă de minoră, nu a fost agresiv cu ea. Minora nu a suferit leziuni corporale, e în afara oricărui pericol. Negociatorii au deschis un canal de comunicare cu el de aseară, au comunicat permanent cu el. Bărbatul nu are revendicări. Bărbatul a cerut mâncare pentru copil, hrana i-a fost oferită de negociatori”, a transmis purtătorul de cuvânt al Poliției Române.

„Polițiștii, prin structurile prezente la fața locului, doresc o soluționare amiabilă a acestui eveniment și desfășoară toate activitățile din competență".

Joi seara, Poliția Română a anunțat că „la data de 4 mai 2023, IPJ Ilfov a fost sesizat de către o femeie, cu privire la faptul că a fost agresată fizic de către soţ şi alungată din locuinţă. Bărbatul s-a baricadat în locuinţă, împreună cu fiul său minor, de 5 ani”.

Sursa citată a precizat că în fața locuinței s-au deplasat poliţiştii din Ilfov, luptătorii SIAS-IGPR, precum şi o echipaje din cadrul ISU.

„Până în prezent, bărbatul nu are solicitări. Activităţile sunt în derulare, iar principalul nostru obiectiv îl reprezintă siguranţa minorului”, a mai transmis sursa citată.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG