Linkuri accesibilitate

China: Circa 40 de persoane rănite într-un atac cu cuțitul într-o școală


Imagine generică
Imagine generică

Cel puțin 40 de copii și membri ai personalului unui școli din sudul Chinei au fost răniți după un atac cu cuțitul în instituția de învățământ. Presupusul atacator a fost identificat ca fiind un agent de pază în vârstă de 50 de ani, scrie Global Times.

Atacul a lăsat 37 de elevi cu răni ușoare, dar și doi adulți su răni serioase, conform unui anunț al autorităților locale din Cangwu, sudul provinciei Guangxi, scrie și The New York Times. Niciuna dintre persoane nu are răni care să le pună viața în pericol.

Adulții răniți sunt directorul școlii și un alt agent de pauză, conform People's Daily, agenția oficială a Partidului Comunist Chinez.

Pentru moment nu au fost furnizate informații despre motivele care ar sta în spatele atacului.

Imagini video postate pe reţele sociale arată copii bandajaţi care ies sau sunt scoşi afară dintr-un centru medical, în faţa căruia este adunată o mulţime.

Atacurile cu cuțitul nu sunt un eveniment ieșit din comun în China. Anul trecut, cel puțin 75 de elevi au fost răniți prin înjunghiere, în timp ce zece au decedat.

Ele sunt cel mai des puse pe seama unor persoane cu tulburări psihice şi inadaptate social.

China are un regim de control strict al armelor de foc, aşa încât majoritatea atacurilor sunt întreprinse cu ajutorul cuţitelor sau al dispozitivelor explozive artizanale.

XS
SM
MD
LG