Linkuri accesibilitate

China condamnă la închisoare mai mulți activiști din Hong Kong


Protestele antiguvernamentale din Hong Kong s-au lovit de intervenția în forță a forțelor de ordine

Un tribunal din China a condamnat zece activiști din Hong Kong la pedepse între șapte luni și trei ani de închisoare pentru traversarea ilegală a graniței, într-un caz care a atras atenția internațională și temeri privind tratamentul la care au fost supuși.

Grupul era cercetat în Hong Kong pentru proteste antiguvernamentale și au fost ținuți în izolare completă într-o închisoare din interiorul Chinei după ce au fost capturați pe 23 august în timp ce părăseau într-o barcă Hong Kong cu direcția Taiwanului democratic.

Instanța din orașul Shenzhen, care se învecinează cu fosta colonie britanică semi-autonomă Hong Kong, a găsit opt dintre inculpați vinovați de trecerea ilegală și i-a condamnat la șapte luni de închisoare și la o amendă de 10.000 de yuani (1.533 dolari).

Tang Kai-Yin, 31 de ani, și Quinn Moon, 33 de ani, au fost găsiți vinovați de organizarea unei treceri ilegale de frontieră și condamnați la trei ani și, respectiv, doi ani, cu amenzi de 20.000 și 15.000 de yuani. Curtea a declarat că perechea a acționat sub instrucțiunea altora, sugerând că ar putea urma mai multe arestări.

Avocații numiți de familiile inculpaților, cărora li s-a refuzat accesul la clienții lor, grupurile pentru drepturile omului și rudele activitiștilor au criticat procesul legal. Amnesty International și-a exprimat îngrijorarea cu privire la siguranța inculpaților în sistemul penitenciar din China.

Hong Kong a revenit sub stăpânirea chineză în 1997 cu garanția respectării libertăților care nu se regăsesc și în interiorul Chinei inclusiv libertatea de exprimare și de întrunire. Activiștii pentru democrație se plâng că Partidului Comunist Chinez reduce treptat acele libertăți, o acuzație respinsă de Beijing.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

200 de răniți într-o explozie puternică în regiunea Nagorno Karabah
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:33 0:00
XS
SM
MD
LG