Linkuri accesibilitate

China deschide noul spital pentru cazurile de coronavirus


China construiește două spitale pentru cazurile de coronavirus
China construiește două spitale pentru cazurile de coronavirus

Noul spital construit de China în zece zile pentru tratarea cazurilor de coronavirus este gata și este deschis începând de luni, în timp ce virusul se extinde. Sunt 362 de decese și aproape 17.300 de persoane infectate.

La noul spital, cu 1.000 de paturi, a fost trimis deja personal medical și aparatură de specialitate de ultimă generație și sisteme de ventilație, potrivit Associated Press.

Este vorba de medici militari, personal al Armatei de Eliberare a Poporului.

Spitalul, construit în doar 10 zile, este într-o zonă rurală, departe de centrul orașului Wuhan.

Epidemiologul chinez Zhong Nanshan a declarat că spațiul suplimentar al spitalului este crucial pentru a opri răspândirea noilor infecții.

Lipsa de camere de spital a obligat bolnavii să se întoarcă acasă, ceea ce este extrem de periculos", a spus Zhong pentru canalul de știri CCTV.

La spital vor lucra și experți specializați în domeniul prevenirii şi controlului epidemiilor.

Un al doilea spital, mai mare, cu 1.500 de paturi este în construcție.

Școlile sunt în continuare închise în provincia centrală Hubei pentru a împiedica răspândirea virusului, iar în orașul Wuhan, epicentrul epidemiei, au fost impuse noi restricții. Doar un singur membru al familiei are voie să iasă din casă pentru aprovizionare.

Între timp, în Hong Kong, personalul nemedical din sănătate a intrat în grevă, luni dimineața, cerând închiderea completă a frontierei cu China continentală pentru a reduce riscul de răspândire a coronavirusului, anunță BBC. Medicii și asistenții medicali ar urma să intre în grevă de marți.

Hong Kong, cu 15 cazuri confirmate în oraș, a suspendat serviciile de transport feroviar și de feribot, însă lucrătorii din domeniul sănătății doresc o închidere totală a frontierei.

XS
SM
MD
LG