Linkuri accesibilitate

China ridică în 10 zile un spital pentru bolnavii infectați cu coronavirus


China a mai ridicat un astfel de spital la periferia Beijingului, în doar o săptămână, în timpul epidemiei de SARS. Vineri, televiziunea de stat chineză arăta imagini de pe șantier în care zeci de excavatoare și camioane au fost filmate lucrând ca într-un furnicar
China a mai ridicat un astfel de spital la periferia Beijingului, în doar o săptămână, în timpul epidemiei de SARS. Vineri, televiziunea de stat chineză arăta imagini de pe șantier în care zeci de excavatoare și camioane au fost filmate lucrând ca într-un furnicar

China a început vineri construirea unui spital, care va fi gata în zece zile, pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus, a informat vineri presa de stat, preluată de AFP.


Construcția din centrul orașului Wuhan este de așteptat să fie dată în funcțiune până pe 3 februarie pentru a putea trata un număr în creștere de pacienți infectați cu noul coronavirus, care a lăsat în urmă 26 de oameni morți și milioane de oameni blocați pentru a reduce răspândirea virusului.

Zeci de excavatoare și camioane au fost filmate de postul de televiziune China Central Television (CCTV) lucrând pe șantier ca într-un furnicar, iar imaginile au fost preluate de televiziunile din întreaga lume.

Spitalul va avea o capacitate de 1.000 de paturi, repartizate pe 25.000 de metri pătrați, notează agenția oficială de știri China Nouă (Xinhua).

Spitalul va găzdui exclusiv persoane afectate de pneumonia virală care a contaminat din decembrie 830 de oameni, dintre care 26 au murit.

Noua construcție are ca scop „reducerea deficitului de resurse de tratament medical și îmbunătățirea capacității de îngrijire a pacienților”, în condițiile în care spitalele din zonă se confruntă cu o lipsă de paturi pentru pacienții contaminați de noul coronavirus, scrie agenția de stat.

„Am mobilizat toți lucrătorii rămași în Wuhan pentru a lucra în ture, ca să putem lucra non-stop", a spus Zhang Chongxi, managerul grupului de construcții Wuhan Construction.

China nu este la prima construcție de acest tip.

În 2003, în timpul epidemiei de SARS (sindrom respirator sever acut), care a ucis 349 de persoane în China continentală și 299 în Hong Kong, chinezii au ridicat un spital la periferia rurală a Beijingului în doar o săptămână, pentru a putea trata numărul de pacienți în creștere continuă.

Spitalul Xiaotangshan a fost construit din prefabricate iar agenția de stat a transmis vineri că și spitalul din Wuhan va fi construit de aceeași manieră.

Tratarea pacienților cu coronavirus, din orașul cu peste 11 milioane de oameni, se face prin izolarea pacienților în 61 de clinici și spitale.

Televiziunea de stat, CCTV, a transmis vineri că 40 de medici militari au fost aduși în ajutor pentru terapie intensivă la Spitalul Pulmonar din Wuhan.

Guvernatorul Hubei, Jiang Chaoliang, a declarat vineri că orașul trebuie „să depună toate eforturile pentru creșterea locurilor de izolare și a paturilor de spital”, potrivit unui comunicat al guvernului chinez.

Oficialii chinezi au declarat că virusul provine cel mai probabil de la animalele sălbatice comercializate într-o piață de fructe de mare din Wuhan, dar de atunci virusul s-a răspândit în mai multe țări din Asia și nu numai.

Cel puțin opt orașe chineze au restricții de călătorie și și-au anulat evenimentele publice consacrate Noului An Chinezesc, al cărui Ajun este vineri, potrivit anunțului făcut de Ambasada Chinei la București.

XS
SM
MD
LG