Linkuri accesibilitate

Cinci oameni înjunghiați pe London Bridge, într-un nou atac. Suspectul, împușcat de polițiști


Polițiștii au împușcat un suspect care a înjunghiat cinci oameni pe unul dintre cele mai aglomerate poduri de pe Tamisa

Un suspect a fost împușcat de polițiștii specializați în contra-terorism după ce cinci oameni au fost înjunghiați vineri pe London Bridge, unul dintre cele mai aglomerate poduri din centrul capitalei Marii Britanii. Informația este preluată de la Agenția Reuters, care citează mai multe publicații britanice. BBC anunță că un suspect a fost reținut în urma unei ambuscade în urma căreia mai multe persoane ar fi fost înjunghiate.

Poliția metropolitană de la Londra nu a confirmat dacă este vorba despre un atac terorist, în vreme ce Scotland Yard monitorizează evenimentele cu departamentul său de contra-terorism.

Incidentul are loc cu câteva zile de summitul NATO care se va ține la ondra, unde sunt așteptați șefii de stat ai statelor membre ale Pactului Nord-Atlantic.

Prim-ministrul Regatului Unit, Boris Johnson, a anunțat că este ținut la curent cu situația. El se afla în campanie electorală în circumscripția sa și a revenit de urgență la Downing Street 10.

Poliția a evacuat London Bridge, stația de metrou din apropiere - un nod de circulație important în centrul orașului -, a rugat oamenii să ocolească zona și să nu iasă la ferestre. Și King's College, aflat în apropiere, a fost evacuat.

În 2017, opt oameni au fost uciși când o camionetă a intrat în plin în oamenii care traversau Tamisa pe același pod, iar teroriști au înjunghiat oameni aflați la restaurantele și pub-urile din apropiere. Trei teroriști islamiști aju fost împușcați atunci de polițiști, iar pe cadavrele lor au fost găsite veste false de sinucigași.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG