Linkuri accesibilitate

Cine este Armin Laschet, noul lider al CDU și posibil următorul cancelar al Germaniei


Armin Laschet, ales sâmbătă preşedinte al Uniunii Creştin-Democrate (CDU), este un aliat loial al cancelarului Angela Merkel şi intenţionează să menţină direcţia de centru-dreapta a formaţiunii politice conservatoare, prin măsuri de coeziune socială.

În vârstă de 59 de ani, Armin Laschet, premierul landului Renania de Nord-Westfalia, a declarat că va menţine „direcţia politică de centru" a Uniunii Creştin-Democrate. „Vom câştiga scrutinul legislativ doar dacă menţinem forţa politicilor de centru", a argumentat Laschet, subliniind că Uniunea Creştin-Democrată, o formaţiune de centru-dreapta, cu politici conservatoare, „nu are nevoie de un manager de companie" la conducere, ci de un lider care să menţină coeziunea partidului, conform Mediafax.

Începând din 2012, Armin Laschet a fost unul dintre vicepreşedinţii CDU, având o abordare politică pe care a descris-o drept „echilibrată şi de centru", cu măsuri de coeziune socială, pace socială şi economie socială de piaţă.

Împreună cu Jens Spahn, ministrul german al Sănătăţii, Armin Laschet pledează pentru „modernizarea Germaniei", pentru "o nouă dinamică economică", pentru „securitate" şi „şanse corecte la educaţie", manifestând „toleranţă zero faţă de infracţionalitate şi extremism".

„Ne aşteaptă alegeri mai importante", a declarat Armin Laschet după ce a devenit preşedinte al CDU, referindu-se la scrutinul parlamentar programat în septembrie în Germania.

Scrutinul intern pentru desemnarea liderului Uniunii Creştin-Democrate (CDU) nu va stabili în mod automat candidatul pentru postul de cancelar al Germaniei, în contextul în care nu este exclusă desemnarea pentru această funcţie a liderului Uniunii Creştin-Sociale (CSU), Markus Söder.

Markus Söder, liderul Uniunii Creştin-Sociale, filiala din Bavaria a CDU, l-a felicitat pe Armin Laschet şi a anunţat că aşteaptă să colaboreze. „Mă bucur să colaborăm. Împreună vom continua povestea de succes a CDU/CSU", a transmis Markus Söder, prin Twitter.

Scrutinul parlamentar este programat în Germania pe 26 septembrie 2021.

XS
SM
MD
LG