Linkuri accesibilitate

Cine face parte din delegațiile partidelor care merg la consultările de la Cotroceni


Președintele Klaus Iohannis așteaptă luni partidele la consultări pentru formarea viitorului guvern.
Președintele Klaus Iohannis așteaptă luni partidele la consultări pentru formarea viitorului guvern.

Partidele care vor merge luni la consultările pe care președintele Klaus Iohannis le-a convocat la Cotroceni și-au stabilit delegațiile. Fiecare partid va veni cu propria propunere de premier, în condițiile în care negocierile dintre PNL, USR-PLUS și UDMR au eșuat.

Astfel, PNL va fi reprezentat de Ludovic Orban, Florin Cîţu, Raluca Turcan, Rareş Bogdan, Iulian Dumitrescu şi Robert Sighiartău.

Din delegația USR-PLUS vor face parte Dan Barna, Dacian Cioloș, Dragoș Tudorache, Cătălin Drulă și Cosette Chirchirău.

De la PSD vor merge Marcel Ciolocu, Paul Stănescu, Sorin Grindeanu, Gabriela Firea și Vasile Dîncu.

Delegația AUR: George Simion, Claudiu Târziu, Ringo Dămureanu, Dana Tănasă, Diana Șoșoacă.

****

Duminică, pentru a doua zi consecutiv, negocierile pentru formarea viitorului guvern au fost suspendate, liderii PNL, USR-PLUS și UDMR nereușind să ajungă la o înțelegere asupra punctelor aflate în divergență: premierul și șefia Camerei Deputaților. Negocierile au durat doar două ore. Din cauza acestui nou blocaj, liderii celor trei partide se vor reîntâlni după consultările de luni de la Cotroceni.

Discuțiile au fost sistate la propunerea lui Ludovic Orban, au spus surse apropiate echipelor de negociere pentru Europa Liberă. PNL vrea ca funcția de președinte al Camerei Deputaților, dorită și de USR-PLUS, și de liberali, să fie discutată ulterior împărțirii funcțiilor ministeriale.

În curs de actualizare

XS
SM
MD
LG