Linkuri accesibilitate

Ciocniri între manifestanți și forțele de ordine la Atena


Fotografia este de la protestele din Atena din 2015 împotriva măsurilor de austeritate
Fotografia este de la protestele din Atena din 2015 împotriva măsurilor de austeritate

Poliția din Atena a folosit bastoaneşi grenade paralizante pentru a împrăştia o mulţime de protestatari de stânga care au spart vitrinele magazinelor şi au aruncat cu pietre în forţele de securitate, potrivit Reuters.

Este vorba despre o serie de ciocniri între manifestanţi şi forţele de ordine au fost raportate vineri seara în timpul unei manifestaţii împotriva rasismului desfăşurate în Atena.

Mai multe artere din centrul Atenei şi trei staţii de metrou au fost închise temporar din cauza perturbărilor provocate de confruntările cu manifestanţii.

Potrivit sursei citate, mai multe persoane au fost reţinute

Autorităţile greceşti au anunţat joi că de la începutul acestui an au transferat în partea continentală a Greciei aproximativ 14.000 de persoane din taberele de migranţi de pe insulele din Marea Egee.

Numărul migranţilor aflaţi în prezent în insulele greceşti Lesbos, Chios, Samos, Leros şi Kos a scăzut astfel la 32.247, de la peste 42.000 în luna martie, conform statisticilor de la Atena

Totuşi, numărul migranţilor aflaţi în aceste tabere de primire depăşeşte în continuare capacitatea proiectată.

În plus, autorităţile de la Atena au accelerat procesarea cererilor de azil primite. Numărul cererilor de azil active a scăzut de la 126.000 la începutul anului la sub 100.000.

De asemenea, Grecia şi-a intensificat măsurile de securitate de-a lungul frontierelor sale terestre şi maritime cu Turcia şi permite trecerea a mult mai puţini migranţi, măsură criticată de organizaţiile internaţionale pentru drepturile omului.

Sute de persoane aflate în ambarcaţiuni au fost întoarse din drum de Garda de Coastă şi Marina militară greceşti începând din luna martie, doar 125 de treceri de migranţi fiind înregistrate în ultimele câteva luni

XS
SM
MD
LG